αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αφήσεις πίσω την «πρώτη ομάδα» που είχες φτιάξει για την επιχείρηση σου

Επτά σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αφήσεις πίσω την «πρώτη ομάδα» που είχες φτιάξει για την επιχείρηση σου

Έφτιαξες μια ομάδα και ξεκίνησες την δική σου επιχείρηση. Όσο το project σου μεγαλώνει, μεγαλώνουν και οι δεξιότητες που έχουν τα μέλη της ομάδας. Όχι πάντα. Μπορεί να συμβεί κάτι διαφορετικό: Ενώ η εταιρία σου μεγαλώνει, να διαπιστώσεις ότι εκείνη η πρώτη ομάδα εργαζομένων που είχες φτιάξει, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες μεγάλες ανάγκες.

Αυτό θα γίνει ένα εμπόδιο στον δρόμο προς την επιτυχία. Αν τα μέλη της ομάδας δεν εξελίσσονται με τον ρυθμό που απαιτείται, τότε θα φτάσεις σε ένα σημείο όπου οι γκρίνιες και τα λάθη θα είναι καθημερινό φαινόμενο. Μια επιλογή είναι να τους εκπαιδεύσεις έτσι ώστε να αποκτήσουν τα νέα skills που χρειάζονται. Ωστόσο, πολλές φορές αυτό δεν είναι δυνατό. Και κάπου εκεί μένει μια επιλογή: Να αφήσεις πίσω την αρχική ομάδα, και να αναζητήσεις νέους εργαζόμενους ή συνεργάτες που μπορούν να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις.

Το Entrepreneur.com έκανε μια ενδιαφέρουσα λίστα. Σε αυτή παραθέτει τα 7 σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να αλλάξεις την αρχική ομάδα που είχες φτιάξει όταν ξεκίναγαν όλα.

1# Είσαι ο μόνος που κοιτάς τις νέες τάσεις στην αγορά και στους ανταγωνιστές

2# Γίνονται όλο και περισσότερα λάθη από την ομάδα

3# Οι εργαζόμενοι αισθάνονται ότι έδωσαν ότι είχαν να δώσουν, και αισθάνονται άγχος

4# Οι καινοτομίες και νέες πρωτοβουλίες δεν αφομοιώνονται αρκετά γρήγορα

5# Βλέπεις ότι κάποιοι εργαζόμενοι είναι μόνιμα σε χαμηλή απόδοση (ενώ κάποιοι άλλοι το αντίθετο)

6# Κάποιοι προσπαθούν να σε εντυπωσιάσουν με τα λόγια και όχι με μεγάλα επιτεύγματα

7# Οι συγκρούσεις πολλαπλασιάζονται

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 2 =