αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕπτά σημάδια που δείχνουν ότι οι συνάδελφοι σου δεν σε εμπιστεύονται

Επτά σημάδια που δείχνουν ότι οι συνάδελφοι σου δεν σε εμπιστεύονται

Η εμπιστοσύνη είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που πρέπει να υπάρχουν μέσα σε μία επιχείρηση. Και σε μία οποιαδήποτε ομάδα. Αν χαθεί, είναι δύσκολο να χτιστεί και πάλι. Είναι σαν αυτό που είχε πει ο Warren Buffet κάποτε: «Χρειάζονται 20 χρόνια για να χτίσεις την καλή φήμη σου, και πέντε λεπτά για να την καταστρέψεις».

Αλλά πώς μπορείς να εντοπίσεις την έλλειψη εμπιστοσύνης που πηγάζει από έναν συνάδελφο ή ένα μέλος της ομάδας; Εδώ είναι επτά σήματα που δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχουν ορισμένα… ζητήματα προς επίλυση και οι άλλοι μάλλον δεν σε εμπιστεύονται. Έτσι όπως τα παραθέτει το αμερικανικό inc.com.

1. Κάποιος διπλοτσεκάρει τη δουλειά σου. Εκτός κι αν ασχολείσαι με τη δημοσίευση περιεχομένου ή αν έχεις συχνή ανάγκη για διορθωτή, το να ελέγχει κάποιος συνεχώς τη δουλειά σου μπορεί να είναι εκνευριστικό και πλήγμα στην αυτοεκτίμηση σου. Το να σε υποστηρίζει κάποιος εντοπίζοντας ένα λάθος είναι ΟΚ, αλλά το να ψάχνει τη δουλειά σου για λάθη σε τακτική βάση δείχνει ξεκάθαρη έλλειψη εμπιστοσύνης.

2. Δεν είσαι εξουσιοδοτημένος να παίρνεις αποφάσεις. Είσαι εκεί απλά για να εκτελείς εντολές. Χωρίς μεγάλη συζήτηση και… brainstorming. Ακριβώς επειδή δεν σε εμπιστεύονται, σου αναθέτουν απλά την κάθε δουλειά που πρέπει να κάνεις, με συγκεκριμένο τρόπο, όπως θέλουν.

3. Σου ζητούν να είναι «παρών» σε όλα τα εταιρικά emails που στέλνεις. Ακόμα ένα σημάδι που δείχνει ότι δεν είναι σίγουροι για το αν κάνεις καλές επικοινωνίες προς τα έξω. Και θέλουν να βλέπουν τι ακριβώς εμπεριέχεται στα emails που στέλνεις. Σου ζητούν λοιπόν να τα κοινοποιείς και σε αυτούς.

4. Είσαι παντα ο τελευταίος που μαθαίνεις κάτι. Αν είσαι πολύτιμο μέλος μιας ομάδας, πρέπει να είσαι ενήμερος για νέες εξελίξεις, projects, αποφάσεις. Εάν αυτό δεν συμβαίνει, τότε υπάρχει σαφώς μια «αποσύνδεση» και χρειάζεται επιδιόρθωση. Είναι δύσκολο να κάνεις καλά τη δουλειά σου αν δεν έχεις όλες τις πληροφορίες στη διάθεσή σου. Το να είσαι ο τελευταίος που μαθαίνει κάτι, μπορεί να οδηγήσει σε κάποιες άβολες καταστάσεις με πελάτες ή συναδέλφους.

5. Οι άλλοι δεν βασίζονται σε εσένα για υποστήριξη. Το να σου ζητάνε συμβουλές είναι κολακευτικό. Δείχνει ότι η γνώμη σου εκτιμάται και ότι έχεις κάτι μοναδικό να φέρεις στο τραπέζι. Τι γίνεται όμως αν κανείς δεν ζητά τη βοήθειά σου; Αυτό μπορεί να σε κάνει να αναρωτιέσαι εάν η κρίση σου είναι τόσο καλή όσο νομίζεις ότι είναι. Η αλήθεια είναι ότι η κρίση σου μπορεί να είναι μια χαρά, αλλά υπάρχει ίσως έλλειψη εμπιστοσύνης η οποια αποτρέπει τους ανθρώπους να αναζητήσουν την καθοδήγησή σου.

6. Λαμβάνεις λίγη υποστήριξη στην ομάδα. Το να αισθάνεστε υποστήριξη στην εργασία είναι ζωτικής σημασίας. Εάν βρίσκεστε σε ένα σημείο όπου αισθάνεστε ότι η ομάδα σας ή κάποιος συγκεκριμένος δεν είναι ποτέ διαθέσιμος να σας βοηθήσει, αυτό μπορεί να είναι ένδειξη ότι η σχέση σας έχει πληγεί.

7. Λαμβάνεις επιθετικά σχόλια. Τα συνεχή επιθετικά σχόλια μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και τον πιο ισορροπημένο άνθρωπο, σε φθορά. Και στην συνέχεια σίγουρα δεν θα έχεις το καθαρό μυαλό και να δουλέψεις και να πάρεις αποφάσεις. Αν βλέπεις ότι κάθε κίνηση σου λαμβάνει αρνητικά σχόλια, μάλλον κάποιοι σε έχουν… βάλει στο μάτι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =