αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά σημάδια που δείχνουν ότι κινείσαι «αθόρυβα» προς την επιτυχία

Επτά σημάδια που δείχνουν ότι κινείσαι «αθόρυβα» προς την επιτυχία

Η νίκη στη ζωή σημαίνει κάτι διαφορετικό για τον καθένα. Έρχεται επίσης με διάφορους τρόπους- και όχι πάντα όπως το περιμένουμε.

Υπάρχουν όμως κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι, πιθανότατα, είσαι στον σωστό δρόμο. Και αν συνεχίσεις να δουλεύεις, θα φτάσεις στον προορισμό σου. Εδώ είναι λοιπόν 7 σημάδια που δείχνουν ότι κινείσαι «αθόρυβα» προς την επιτυχία. Ακόμα κι αν δεν νιώθεις έτσι.

1) Έχεις έναν ουσιαστικό σκοπό

Την ίδια στιγμή που νοιάζεστε για τους άλλους, είναι σημαντικό να φροντίζετε τον εαυτό σας. Η πιο σημαντική πτυχή αυτού είναι να έχεις μια «αποστολή» στη ζωή.

Μπορεί να μην έχετε μια εύκολη ζωή ή ιδιαίτερα «διασκεδαστική» ζωή.

Αλλά αν έχετε έναν ισχυρό σκοπό στη ζωή σας και την καριέρα σας, να είστε σίγουροι ότι κερδίζετε αθόρυβα, με τρόπο που πολλοί δεν κερδίζουν.

2) Έχετε μεγάλη αυτογνωσία

Η αυτογνωσία δεν είναι κάτι για το οποίο μιλάμε πολύ στην κοινωνία.

Η αλήθεια είναι ότι η αυτογνωσία είναι κάτι που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη πολύ περισσότερο. Υπάρχει λόγος που το αρχαίο Μαντείο στους Δελφούς έλεγε πρώτα ότι πρέπει… να γνωρίσεις τον εαυτό σου. Είναι επειδή όταν ξέρετε τι σας κάνει να ξεχωρίζετε και κατανοείτε τα δυνατά και αδύνατα σημεία σας, έχετε έναν σαφή οδικό χάρτη για τη ζωή και ξέρετε τι αξίζει τον χρόνο σας και τι όχι.

3) Δεν κρύβεις το ποιος είσαι

Πάρα πολλοί άνθρωποι φοβούνται να είναι ειλικρινείς σχετικά με το ποιοι είναι και τι θέλουν.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το να είσαι ξεκάθαρος για τη δική σου ταυτότητα και τι θέλεις είναι μια μεγάλη νίκη. Ακόμα κι αν δεν παίρνετε όλα όσα θέλετε από τη ζωή, το να μπορείτε να είστε εκ των προτέρων ξεκάθαροι σχετικά με το τι θέλετε και τι πρεσβεύετε είναι ένα μεγάλο βήμα.

4) Επικοινωνείς ξεκάθαρα

Όταν μπορείς να επικοινωνήσεις καθαρά, έχεις ένα μεγάλο πλεονέκτημα στη ζωή. Το να έχετε αυτογνωσία είναι μέρος αυτού, καθώς και να μάθετε να είστε σίγουροι και ξεκάθαροι σε αυτό που λέτε. Το πρώτο βήμα για να αποκτήσετε αυτό που θέλετε είναι να ξέρετε πώς να το ζητήσετε!

Κάποτε ο Warren Buffett ρωτήθηκε για το ποια θα ήταν η μία συμβουλή που θα έδινε στους νέους 21-22 ετών. Και εκείνος απάντησε πολύ συγκεκριμένα.

«Επενδύστε στον εαυτό σας. Ένας εύκολος τρόπος για να γίνετε 50% πιο πλούσιοι από ότι είστε τώρα, είναι να ‘ακονίσετε’ τις επικοινωνιακές δεξιότητές σας», λέει ο Buffett.

Και εξηγεί ότι αναφέρεται τόσο στον γραπτό όσο και στον προφορικό λόγο. Αν δεν μπορείς να επικοινωνήσεις σωστά, δεν έχουν κανένα νόημα οι προσπάθειες σου. Ακόμα κι αν είσαι το δυνατότερο μυαλό. Το κομβικό εδώ είναι να μεταδόσεις αυτά που θέλεις στους άλλους

5) Εξελίσσεσαι συνεχώς

Η μόνη σταθερά στη ζωή είναι… η αλλαγή. Αλλά η αλλαγή μπορεί να είναι τρομακτική και μερικοί από εμάς αντιδρούμε προσπαθώντας να κλειστούμε… στο καβούκι μας. Προτιμάμε την ασφάλεια.

Αλλά η ζωή προχωρά, ακόμα κι αν δεν το θέλουμε.

Γι’ αυτό ένα άλλο από τα σημαντικά σημάδια ότι κερδίζουμε είναι όταν οικειοθελώς εγκαταλείπουμε μία συγκεκριμένη «έκδοση» του εαυτού μας και είμαστε πρόθυμοι να εξελιχθούμε. Η ζωή αλλάζει πάντα, γιατί να μην το κάνουμε κι εμείς;

6) Παίρνετε μαθήματα από την αποτυχία

Όλοι βιώνουμε αποτυχίες στη ζωή, αλλά το κομβικό πως διαχειρίζεσαι τις αποτυχίες. Οι μεγαλύτεροι νικητές στον αθλητισμό, την καριέρα και τον έρωτα, είναι αυτοί που παίρνουν μια αποτυχία και μαθαίνουν από αυτήν.

Αυτό ακούγεται basic, και είναι. Αλλά είναι δύσκολο. Το σημαντικό είναι αυτό:

Εάν μπορείτε να σηκωθείτε ξανά μετά από αποτυχία ή απογοήτευση και να προσπαθήσετε ξανά, κερδίζετε ήδη.

7) Κάνεις παρέα με τους σωστού ανθρώπους

Το έχουμε ξανά πει. Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επιρεάζουν. Είτε θετικά, είτε αρνητικά. Πρέπει λοιπόν να κάνεις παρέα με τους σωστούς ανθρώπους. Οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους, όπως λέγαμε σε προηγούμενο άρθρο μας. Και τι ανθρώπους πρέπει να βάλεις γύρω σου; Ανεξάρτητα από το πόσα άτομα έχεις στον περίγυρο σου, αν θες να γίνεις πραγματικά σπουδαίος στον τομέα σου πρέπει να έχεις τρία βασικά άτομα στη ζωή σου ανά πάσα στιγμή. Διάβασε αναλυτικά εδώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − 3 =