αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά πράγματα που οι «τρελοί», παθιασμένοι και επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν διαφορετικά

Επτά πράγματα που οι «τρελοί», παθιασμένοι και επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν διαφορετικά

Τελικά τι κάνουν διαφορετικά όσοι καταφέρουν να φτάσουν σε μία εκρηκτική επιτυχία; Αυτοί που πετυχαίνουν μεγάλες αλλαγές στην ζωή τους. Αυτοί που καταφέρνουν να γίνουν πολύ πλούσιοι. Εκείνοι που ξεκινούν ένα business project από το δωμάτιο τους και το οδηγούν στην «εκτόξευση». Όλοι αυτοί που ξεφεύγουν από τον «μέσο όρο».

Εδώ είναι 7 πράγματα που οι «τρελοί», παθιασμένοι και επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν διαφορετικά, σε σχέση με τους περισσότερους άλλους ανθρώπους. Και είναι μερικές συνήθειες που μπορείς να «αντιγράψεις».

1# Λένε «όχι». Ο Steve Jobs πίστευε ότι η επιτυχία έρχεται μέσα από τα «όχι». Τα «όχι» σου δίνουν το περιθώριο να μην κάνεις πράγματα που δεν θες, ενώ παράλληλα σου ανοίγουν χώρο για να εστιάσεις στα σημαντικά. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα ταυτόχρονα. Μόνο αν πεις κάποια «όχι» θα μπορέσεις να επικεντρωθείς εκεί που πρέπει, θα είσαι αποτελεσματικός και θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να φτάσεις σε μια μεγάλη επιτυχία.

2# Δεν τους ενδιαφέρει «πως γίνονταν πάντα τα πράγματα». Αυτοί οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι… επαναστάτες. Όπου και ό,τι κι αν κάνουν, διαταράσσουν τον τρόπο με τον οποίο «γίνονται τα πράγματα». Διεκδικούν την αλλαγή και δεν ζητούν συγγνώμη για αυτήν. Γνωρίζουν ότι η λύση στο πρόβλημα βρίσκεται στο να κάνουν κάτι εντελώς… τρελό.

3# Ξυπνούν πολύ νωρίς. Άνθρωποι όπως ο Tim Cook, ξυπνούν πριν χαράξει ο ήλιος. Χρειάζεστε χρόνο για να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας και αυτά τα επιπλέον λεπτά που χρειάζεστε τα βρίσκετε τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο χρόνος είναι ο μόνος πόρος που όλοι έχουμε ίση ποσότητα, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε τον αντί να τον σπαταλάτε.

4# Δεν προσπαθούν να τους ευχαριστήσουν όλους. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται να ευχαριστήσουν τους πάντες ή για το αν συμφωνούν οι άλλοι μαζί τους. Για αυτό δεν προσπαθούν κάτι τέτοιο. Θυμήσου και το άρθρο: Οι σπουδαίοι leaders δεν ενδιαφέρονται για το αν είναι συμπαθείς. Και πετυχαίνουν 10 πράγματα.

5# Χρησιμοποιούν τα social media μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια. Μάλλον σου έχει συμβέι: Να μπεις στο Facebook για μερικά λεπτά, και να καταλήξεις να scrollάρεις εκεί… για ώρες. Οι πετυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν αυτή την παγίδα, και έτσι χρησιμοποιούν τα social media μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια. Χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μεταδώσουν το μήνυμά τους, να δημιουργήσουν περιεχόμενο και να πάρουν ιδέες.

6# Ακούνε με προσήλωση και κρατούν σημειώσεις. Το να μιλάς πολύ είναι αυτό που «σκοτώνει» την επιτυχία σου. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ακούν τι έχουν να πουν οι άλλοι και μετά το φιλτράρουν. Κρατούν επίσης μεγάλες ποσότητες σημειώσεων γιατί έτσι διατηρούν και ταξινομούν όλα όσα έχουν μάθει. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται τον εγκέφαλό τους να θυμάται τα πάντα. Με το να αποθηκεύονται πράγματα με τη μορφή σημειώσεων, επιτρέπει στο μυαλό σας να είναι ελεύθερο και να επικεντρώνεται στη δημιουργία δροσερών ιδεών, τις οποίες στη συνέχεια μπορείς να εκτελέσεις.

7# Κάνουν διαλείμματα. Το να είσαι πάντα «ON» είναι ο μεγαλύτερος εχθρός ενός παθιασμένου, επιτυχημένου ανθρώπου. Το να έχεις έντονη ενέργεια απαιτεί διαλείμματα. Πολλοί πετυχημένοι άνθρωποι αξιοποιούν τον χρόνο των διαλειμμάτων για να πάνε ταξίδια. Προγραμματίζοντας ταξίδια, οι πετυχημένοι άνθρωποι ξεφεύγουν από τα μοτίβα και τις ρουτίνες τους. Τα διαλείμματα είναι απαραίτητα για να αποσυμπιεστείς, να «καθαρίσεις» το μυαλό σου και να επιστρέψεις μετά στην δουλειά ακόμα πιο δυναμικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =