αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα για να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου

Επτά πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα για να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου

Νιώθεις να έχεις «βαλτώσει» στη ζωή σου; Όλοι έχουμε βρεθεί σε μία τέτοια φάση. Και ενώ συνήθως πιστεύουμε ότι για να ξεκολλήσουμε πρέπει να πάρουμε κάποιες μεγάλες αποφάσεις, η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Υπάρχουν μικρά πράγματα που μπορείς να βάλεις στην καθημερινότητα σου, για να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου.

Εδώ είναι 7 από αυτά. Και όπως θα διαπιστώσεις μπορεί ο καθένας να τα κάνει.

1. Χαρίστε στον εαυτό σου ένα γεύμα έξω. Λαχταράς ένα συγκεκριμένο φαγητό όλη την εβδομάδα; Πήγαινε να το απολαύσεις. Πήγαινε να πάρεις αυτό το φαγητό που πραγματικά ήθελες. Μπορείτε να το προμηθευτείτε και να το απολαύσετε στο σπίτι ή απλώς να πάτε μόνοι σας σε ένα εστιατόριο- με παρέα ίσως με ένα ωραίο βιβλίο.

2. Ξεκινήστε να επενδύετε τον χρόνο σας σε ένα χόμπι που αγαπάτε. Λατρεύεις λοιπόν εντελώς το διάβασμα, ή ίσως να ζωγραφίζεις, αλλά απλά δεν είχες χρόνο για αυτό. Η αλήθεια είναι ότι έχετε πάντα τον χρόνο – απλά δεν βρίσκετε χρόνο. Και πρέπει, γιατί αξίζετε λίγο χρόνο για να διασκεδάσετε. Θυμήσου και το άρθρο: Έξι χόμπι και συνήθειες που θα σε κάνουν πιο δημιουργικό.

3. Ξεκίνα ένα 30-day challenge. Αυτή είναι μια υπέροχη ιδέα για την οποία μίλησε ο Matt Cutts στην ομιλία του στο TED. Υπάρχει πάντα αυτό το ένα πράγμα που πάντα θέλαμε να κάνουμε, αλλά δεν το καταφέραμε. «Σκέψου κάτι που πάντα ήθελες να προσθέσεις στην ζωή σου. Και δοκίμασε το. Για τις επόμενες 30 ημέρες», σημειώνει. Δες την ομιλία του Cutts εδώ.

4. Ξεκίνα να αθλείσαι. Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσεις. Στο γυμναστήριο ή κάπου έξω. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί πετυχημένοι επιχειρηματίες ξυπνούν πολύ νωρίς κάθε ημέρα για να αθληθούν.

5. Ξεκίνα να μαζεύεις χρήματα για κάτι που θες. Υπάρχει κάτι που είναι λίγο εκτός του εύρους των οικονομικών σου που πάντα θα ήθελες; Ίσως είναι μια νέα τηλεόραση ή ίσως μια όμορφη κιθάρα. Αρχίστε να αφιερώνετε ένα μικρό μέρος του μισθού σας κάθε εβδομάδα για αυτό το πράγμα. Σκεφτείτε το: Ακόμα κι αν αφήσετε στην άκρη 20 ευρώ την εβδομάδα, θα έχετε αρκετά χρήματα στην άκρη ως το τέλος του χρόνου ή νωρίτερα.

6. Κάνε ένα μονοήμερο ταξίδι. Ήσουν τόσο απασχολημένος που απλά δεν είχες χρόνο για διακοπές; Σήμερα, προγραμματίστε μια ημερήσια εκδρομή που θα πραγματοποιήσεις μερικές εβδομάδες από τώρα, με μερικά αγαπημένα πρόσωπα σε ένα ωραίο μέρος κάπως κοντά, είτε πρόκειται για παραλία, είτε για μονοπάτι πεζοπορίας είτε για μια υπέροχη πόλη. Θα γεμίσεις με νέες εμπειρίες.

7. Γράψε τους στόχους σου. Χωρίς αμφιβολία, οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν όλοι στόχους. Οι στόχοι είναι το σημείο αναφοράς με το οποίο μετρούν τα αποτελέσματά τους. Οι άνθρωποι χωρίς στόχους συχνά δεν έχουν κατεύθυνση. Σαν χάμστερ μέσα σε τροχό… κινούνται αλλά δεν πηγαίνουν πουθενά. Η αλλαγή της ζωής σας ξεκινά με τον προσδιορισμό του τι ακριβώς θέλετε να πετύχετε και στη συνέχεια τη δημιουργία μιας στρατηγικής για την επίτευξή του. Δώστε deadlines στους στόχους σας και προσδιορίστε τους πόρους που θα χρειαστείτε και τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε για να τους επιτύχετε. Διαβάστε τους στόχους σας κάθε πρωί όταν ξυπνάτε και κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε για να βεβαιωθείτε ότι το μυαλό σας παραμένει συγκεντρωμένο στους στόχους σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + 10 =