αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά πράγματα που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι πριν τις 7 το πρωί

Επτά πράγματα που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι πριν τις 7 το πρωί

Οι πετυχημένοι άνθρωποι μπορεί να προέρχονται από όλους τους κλάδους. Όλοι τους όμως, όπως έχουμε ξανά πει, έχουν κάποια κοινά στοιχεία στη καθημερινότητα τους. Για παράδειγμα, οι επιχειρηματίες που έχουν καταγράψει το δικό τους success story, συνήθως ξυπνούν πολύ πρωί και σχεδιάζουν την ημέρα τους.

Άλλοι, όπως ο ιδρυτής της Virgin, Richard Branson, έχουν επισημάνει τη σημασία της διασκέδασης. Τόσο μέσα στη δουλειά, με το να σου αρέσει αυτό που κάνεις, όσο και έξω από αυτή. Οι στιγμές χαλάρωσης είναι απαραίτητες.

Το Forbes δημιούργησε μια άλλη ενδιαφέρουσα λίστα. Συνέλεξε τα επτά πράγματα που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι, πριν τις 7:00 το πρωί.

1– Πίνουν λεμονάδα: Αυτό σου δίνει ενέργεια σοματικά και ψυχικά, για όλη την ημέρα. Το ιδανικό είναι να πιείς λεμονάδα πριν φας, για να δράσει καλύτερα. Ενώ στη συνέχεια, όπως σημειώνει το Forbes είναι καλύτερο να περιμένεις περίπου 30 λεπτά, μέχρι το γεύμα.

2– Κάνουν γυμναστική: Tim Cook, Richard Branson και άλλοι γνωστοί επιχειρηματίες ξυπνούν πριν τις 6 το πρωί. Αρκετοί από αυτούς κάνουν πρωινή γυμναστική. Πάντα βρίσκουν χρόνο. Κάτι που μπορεί να κάνει τον οργανισμό σου να λειτουργεί καλύτερα και αν το κάνεις συστηματικά, θα έχεις περισσότερη ενέργεια.

3– Πατάνε… disconnect: Ο CEO των Starbucks, Howard Schultz, μόλις ξυπνά στέλνει ένα email στους εργαζόμενους του και στη συνέχεια αφιερώνει χρόνο στην οικογένεια του και στη γυμναστική. Το να ξυπνάς το πρωί και να «βουτάς» μέσα σε κείμενα, emails και Facebook, μάλλον είναι λάθος και σε κάνει να χάσεις τη συγκέντρωση σου. Αφιέρωσε χρόνο για πιο χαλαρά πράγματα, πριν πας στη δουλειά.

4– Τρώνε υγιεινό πρωινό: Είναι γνωστό το πόσο σημαντικό είναι το πρωινό. Ακόμα καλύτερα, ένα υγιεινό πρωινό, σου δίνει περισσότερη ενέργεια για όλη την ημέρα, βελτιώνει την μνήμη σου και σε κάνει να λειτουργείς καλύτερα, χωρίς να πεινάς, ενώ… τρέχουν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις.

5– Κάνουν διαλογισμό: Αυτό είναι κάτι που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές ανάμεσα στους CEOs. Όπως έχουν δείξει έρευνες, καταπολεμά το στρες, ενισχύει τη δημιουργικότητα και αυξάνει τη συναισθηματική νοημοσύνη.

6– Θέτουν τους στόχους της ημέρας: Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος ξυπνούσε κάθε ημέρα στις 4:00 και έθετε τους στόχους τους. Μαζί με ένα χρονοδιάγραμμα. Το συμπέρασμα από τη συνήθεια αυτή, είναι ότι όσο πιο προσεκτικά σχεδιάσεις το πλάνο σου κάθε ημέρα, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις να πετύχεις του στόχους σου. Άρα ο σχεδιασμός αυτός, είναι σημαντικό να γίνεται κάθε πρωί.

7– Λένε «όχι»: Το «όχι» είναι μια πολύτιμη λέξη που προστατεύει τα πρωινά σας. Αφού έχετε σχεδιάσει το πως θα ξεκινήσετε την ημέρα σας, μην προσθέτετε νέες ασχολίες. Πείτε «όχι», έτσι ώστε ο χρόνος σας να μη γεμίσει ασφυκτικά. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε το περιττό άγχος και στρες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 4 =