αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά πράγματα που δεν κάνουν ποτέ τα άτομα με υψηλή αυτοπεποίθηση

Επτά πράγματα που δεν κάνουν ποτέ τα άτομα με υψηλή αυτοπεποίθηση

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση ξέρουν τι έχει αξία για αυτούς και τι θέλουν. Μοιράζονται κοινές συνήθειες και μοτίβα σκέψης που τους βοηθούν να επιτύχουν τους στόχους τους. Και την ίδια στιγμή έχουν κάποια πράγματα που αποφεύγουν. Εδώ είναι 7 πράγματα που δεν κάνουν οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση. Και μπορείς να τα «αντιγράψεις» για να βαδίσεις στον ίδιο δρόμο.

1. Δεν πιστεύουν ότι αξίζουν λιγότερο από τους άλλους

Μια από τις θεμελιώδεις πεποιθήσεις που κρύβεται πίσω από την αυτοπεποίθηση είναι: «Η αξία μου ως άτομο είναι ίση με την αξία όλων των άλλων». Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να δουλέψετε για αυτό που θέλετε, και σίγουρα δεν σημαίνει ότι η ζωή είναι εύκολη. Αλλά σημαίνει ότι έχετε το ίδιο δικαίωμα με οποιονδήποτε άλλον να υπερασπίζεστε τον εαυτό σας, να κυνηγάτε τα όνειρά σας, να απολαύσετε τη ζωή σας και να κάνετε τη διαφορά με τον τρόπο που έχει περισσότερο νόημα για εσάς.

2. Δεν περιμένουν μέχρι να κάνουν την «μεγάλη» κίνηση

Όταν σκέφτεστε ένα άτομο με αυτοπεποίθηση, μπορεί να σκεφτείτε κάποιον που κάνει μεγάλες τολμηρές ενέργειες– όπως μια αλλαγή καριέρας, μια παραίτηση από μια θέση ή κάποιον που βάζει υποψηφιότητα… στις εκλογές. Αλλά μπορεί να υπάρξει τόλμη και γενναιότητα σε μικρά βήματα. Ξεκίνα να δρας κάνοντας το πρώτο βήμα προς τον στόχο σου. Μην περιμένεις την «τέλεια στιγμή».

3. Δεν μπερδεύουν την αυτοπεποίθηση με την αλαζονεία

Μερικοί άνθρωποι δεν θέλουν την αυτοπεποίθηση, επειδή δεν θέλουν να αρχίσουν να… πατούν στα δάχτυλα των ποδιών των άλλων, να πιάνουν πολύ χώρο ή απλά να είναι αλαζονικοί. Αλλά η αυτοπεποίθηση δεν είναι το ίδιο με την αλαζονεία ή τον ναρκισσισμό.

4. Δεν φοβούνται το feedback ή τις διαφωνίες

Ένα άτομο με αυτοπεποίθηση μπορεί να δεχτεί χρήσιμο feedback και να ενεργήσει σύμφωνα με αυτό. Μπορείτε να χειριστείτε την κριτική ή ακόμα και την απόλυτη απόρριψη χωρίς να την επιτρέψετε να σας ρίξει κάτω. Με την ίδια λογική, η αυτοπεποίθηση δεν σημαίνει ότι θα χτυπάτε τους άλλους ανθρώπους όταν προκύπτει μια σύγκρουση. Είναι δυνατό να πείτε τη γνώμη σας με αυτοπεποίθηση και να κάνετε επίσης χώρο για να ακούσετε την άποψη κάποιου άλλου- ή ακόμη και να καταλήξετε σε συμβιβασμό.

5. Δεν φοβούνται την αποτυχία

Η αυτοπεποίθηση δεν σημαίνει ότι δεν θα αποτύχεις. Δεν σημαίνει ότι θα χαμογελάτε πάντα ή ότι δεν θα έχετε ποτέ άγχος ή αμφιβολίες για τον εαυτό σας. Αντίθετα, σημαίνει ότι ξέρετε ότι μπορείτε να διαχειριστείτε αυτά τα συναισθήματα και να τα πάρετε boost για να νικήσετε τo επόμενο challenge.

6. Δεν έχουν την ανάγκη να τα κάνουν όλα τέλεια

Η τελειομανία είναι μια μορφή λανθασμένης σκέψης που συμβάλλει στη χαμηλή αυτοπεποίθηση. Εάν πιστεύετε ότι πρέπει να έχετε κατανοήσει κάτι 100% πριν αναλάβετε δράση, αυτή η σκέψη μπορούν να σας εμποδίσει να κάνετε τα πράγματα που θέλετε.

7. Δεν πιστεύουν όλα όσα βλέπουν στις διαφημίσεις

Πολλές διαφημίσεις έχουν σχεδιαστεί για να σας κάνουν να νιώθετε έλλειψη για κάτι. Οι εταιρείες που θέλουν να σας πουλήσουν προϊόντα συνήθως ξεκινούν με το να σας κάνουν να νιώθετε άσχημα με τον εαυτό σας, συχνά εισάγοντας ένα «πρόβλημα» (με το σώμα σας ή κάτι άλλο) που δεν θα είχατε ποτέ παρατηρήσει διαφορετικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τα 5 πράγματα που δεν θέλω να δω στο βιογραφικό σου»: Εξηγεί ένας HR Expert που έχει προσλάβει υποψήφιους στο Facebook και την Google

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 8 =