αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά πράγματα που αξίζει να κάνεις για τον εαυτό σου τουλάχιστον 1 φορά τον χρόνο

Επτά πράγματα που αξίζει να κάνεις για τον εαυτό σου τουλάχιστον 1 φορά τον χρόνο

Ζούμε σε μία γρήγορη και αγχωτική εποχή. Γεμάτη περισπασμούς και απρόοπτα γεγονότα. Αυτό το σκηνικό μάλλον δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα. Είναι όμως χρήσιμο να κάνουμε μία παύση και να δούμε λίγο τον εαυτό μας. Να βάλουμε μερικούς μικρούς ή μεγαλύτερους στόχους που θα μας κάνουν πιο χαρούμενους και θα μας εξελίξουν.

Εδώ είναι λοιπόν 7 πράγματα που αξίζει να κάνεις για τον εαυτό σου τουλάχιστον 1 φορά τον χρόνο.

1. Αναδιάταξη του χώρου σου. Ακόμα κι αν απλώς μετακινείτε την τηλεόραση ή αλλάζετε τον προσανατολισμό του κρεβατιού σας, μια αλλαγή στη διάταξη του δωματίου στο οποίο περνάτε τον περισσότερο χρόνο στην πραγματικότητα αλλάζει τον τρόπο που το αντιλαμβάνεστε. Τα δωμάτια μεταφέρουν ενέργεια, και πολλά εξαρτώνται από το τι είναι μέσα τους, σε ποιο σημείο και για ποιο σκοπό.

2. Καθάρισε το inbox σου. Κάντε unsubscribe από newsletters και ιστότοπους από τους οποίους λαμβάνετε διαφημίσεις και προωθήσεις πολύ συχνά. Δημιουργήστε φακέλους για τα μηνύματα που θέλετε ή πρέπει να κρατήσετε. Διαγράψτε οριστικά μηνύματα από τα άτομα με τα οποία απλά δεν θέλετε να έχετε επαφές. Θα βιώσετε ένα άμεσο αίσθημα ανακούφισης. Και θα βάλεις μια τάξη στο… ηλεκτρονικό μπάχαλο. Δοκίμασέ το.

3. Φτιάξτε μια λίστα με τα πράγματα που εκτιμάτε και, στη συνέχεια, μια λίστα με τους τρόπους με τους οποίους πρόκειται να κάνετε πιο συχνά αυτά τα πράγματα.  Αυτό μπορεί να αφορά το επαγγελματικό ή το προσωπικό σκέλος. Αν σας ενδιαφέρει περισσότερο να ζείτε ειρηνικά με τον/την συγκάτοικό σας παρά να τσακώνεστε για ένα ακόμα βρώμικο πιάτο, δώστε προτεραιότητα σε αυτό. Αποφασίστε τι έχει μεγαλύτερη σημασία για εσάς και πώς θα επιλύσετε τα προβλήματά σας. 

4. Επισκεφθείτε μια νέα πόλη. Ακόμα κι αν απέχει μόνο 30 λεπτά από την βάση σας. Κάντε ό,τι μπορείτε. Δείτε ποια μπαρ, εστιατόρια και ιδιόμορφα καφέ υπάρχουν σε μέρη που δεν θα σκεφτόσασταν να κοιτάξετε. Θυμήσου και το άρθρο: Αυτές είναι οι καλύτερες πόλεις του κόσμου για να «αποβιβαστείς» ως digital νομάς αυτή τη στιγμή.

5. Τελειώστε τα βιβλία που αγοράσατε και ξεχάσατε ότι τα πήρατε. Σίγουρα έχεις βιβλία που δεν τα έχεις ανοίξει. Ήρθε η ώρα να τα διαβάσετε. Εάν βαριέστε ή δεν σας ενδιαφέρουν, τουλάχιστον σημειώστε γιατί και μετά δώστε αυτά τα βιβλία. Είναι ελκυστικό να φτιάχνεις ένα είδος βιβλιοθήκης στο σπίτι σου, αλλά είναι καλύτερο να συνειδητοποιείς ότι μπορείς να δώσεις σε κάποιον ένα βιβλίο. Αντί να το αφήνεις εγωιστικά να κάθεται στο ράφι σου για τα επόμενα πέντε χρόνια.

6. Κάνε ένα δώρο. Την επόμενη φορά που θα βγείτε για ψώνια, ακόμα κι αν πήγατε με την πρόθεση να πάρετε κάτι για τον εαυτό σας, αγοράστε ένα δώρο για κάποιον που το χρειάζεται πραγματικά. Κάτι που θα κάνει ένα άτομο να χαρεί ή να συνειδητοποιήσει πόσο καλά τον γνωρίσει κάποιος.

7. Κάντε μια λίστα με τα πράγματα για τα οποία ανησυχούσατε υπερβολικά τον τελευταίο χρόνο. Θα είναι ενοχλητικό και άβολο και αυτό είναι το νόημα. Συνειδητοποιήστε πόσο συχνά εμφανίστηκαν τέτοιες ανησυχίες και το πιο σημαντικό, δείτε αν μπορείτε ακόμα να καταλάβετε ποια ήταν η ρίζα αυτών των φόβων (συνήθως δεν έχουν σύνδεση με την πραγματικότητα).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × five =