αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά πράγματα που ίσως δεν γνωρίζεις για τον Mark Zuckerberg

Επτά πράγματα που ίσως δεν γνωρίζεις για τον Mark Zuckerberg

Δεν χρειάζονται περισσότερες συστάσεις για τον Mark Zuckerberg, ο οποίος είναι ιδρυτής του Facebook και έχει «κυριαρχήσει» με το project του σε όλο τον πλανήτη. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι ίδρυσε τη διάσημη πλατφόρμα το 2004, σε ηλικία μόλις 19 ετών.

Το ακόμα πιο σημαντικό, που βλέπουμε μέχρι σήμερα, είναι ότι δεν έχει επαναπαυτεί στιγμή. Συνεχώς εξελίσσει το Facebook και προσθέτει νέες λειτουργίες. Αυτές είναι οι γνωστές πληροφορίες για τον Zuckerberg. Υπάρχουν όμως και οι λιγότερο γνωστές. Το Entrepreneur.com, παρουσιάζει μια σειρά από πράγματα που ίσως δεν γνωρίζεις για τον Mr Facebook. Και το It’s Possible παραθέτει τα πιο αξιοπρόσεχτα από αυτά.

1– Ο Mark Zuckerberg βρέθηκε κοντά στο να εργαστεί στη Microsoft: Όταν ακόμα ήταν μαθητή λυκείου, ο ίδιος μαζί με άλλον έναν συνιδρυτή, δημιούργησαν την εφαρμογή Synapse Media Player. Ουσιαστικά ήταν ένα MP3 player, το οποίο αποθήκευε τα αγαπημένα τραγούδια του χρήστη και έφτιαχνε λίστες με βάση τις επιλογές του. Η Microsoft προσπάθησε να εξαγοράσει την εφαρμογή και τους ιδρυτές της, ωστόσο οι δύο νεαροί κατοχύρωσαν την πατέντα και προτίμησαν να πάνε στο κολλέγιο.

2– Έκανε εφευρέσεις από το γυμνάσιο: Στα 12 του, δημιούργησε ένα instant messaging program που το ονόμασε ZuckNet. Έτσι ο πατέρας του που ήταν οδοντίατρος, μπορούσε να ξέρει πότε φτάνει ένας ασθενής.

3– Η ιδιαίτερη όραση του, βρίσκεται πίσω από τα χρώματα του Facebook: Όπως σημειώνει το Entrepreneur.com, ο Zuckerberg δεν μπορεί να διακρίνει καλά το κόκκινο και το πράσινο χρώμα. Έτσι επέλεξε το μπλε για χρώμα κατατεθέν του FB.

4– Είναι πολύγλωσσος: Ο ιδρυτής του Facebook θέλει να μαθαίνει νέες γλώσσες. Μάλιστα είναι λάτρης των αρχαίων γλωσσών. Δεν είναι τυχαίο ότι μιλά Λατινικά αλλά και την κινεζική διάλεκτο Mandarin.

5– Έχει απορρίψει πολλές προτάσεις για εξαγορά του Facebook: Όσο η γνωστή πλατφόρμα αναπτισόταν, πολλές ήταν οι μεγάλες εταιρίες που θέλησαν να την εξαγοράσουν, προσφέροντας αρκετά χρήματα. Μιλάμε για brands όπως: NewsCorp, MySpace, Viacom, Yahoo, NBC, Microsoft και Google. Όλες οι προτάσεις απορρίφθηκαν από τον Zuckerberg.

6– Η περίεργη… γνωριμία με τη σύζυγο του: Ο Marzk Zuckerberg είναι σήμερα παντρεμένος με την Priscilla Chan. Οι δυο τους γνωρίστηκαν πριν από χρόνια, περιμένοντας στην ουρά για την τουαλέτα, σε ένα πάρτι αδελφότητας του Χάρβαρντ.

7– Είναι fan του Albert Einstein και του Pablo Picasso: Οι αγαπημένες του φράσεις; «Make things as simple as possible but no simpler» από τον Einstein. Και το «All children are artists. The problem is how to remain an artist once you grow up» του Picaso.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + 20 =