αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά παράλληλα projects που μπορείς να ξεκινήσεις από το δωμάτιο σου, με κάτω από 500 ευρώ | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Επτά παράλληλα projects που μπορείς να ξεκινήσεις από το δωμάτιο σου, με κάτω από 500 ευρώ | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

«Δεν έχω τα χρήματα για να ξεκινήσω». Είναι μία από τις πιο κλισέ φράσεις που ακούμε από ανθρώπους που έχουν διάφορες ιδέες στο μυαλό τους, αλλά δεν τις μετατρέπουν ποτέ σε χειροπιαστά projects. Ενώ τα χρήματα παίζουν τον ρόλο τους, στην digital εποχή που ζούμε δεν χρειάζεται απαραίτητα να είσαι… εκατομμυριούχος businessman για να ξεκινήσεις κάτι.

Η παρακάτω λίστα μπορεί να σου φανεί χρήσιμη. Είναι 7 παράλληλα projects που μπορείς να ξεκινήσεις ακόμα και από το δωμάτιο σου, με αρχικό μπάτζετ κάτω από 500 ευρώ. Και σε βάθος χρόνου να σου φέρουν έσοδα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι βέβαια η συνέπεια και η σκληρή δουλειά. Τίποτα δεν γίνεται… μαγικά.

Στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις, μπορείς να δουλεύεις σε ευέλικτα ωράρια. Χωρίς να αφήσεις την πρωινή δουλειά σου. Ήδη υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα που έχουν βάλει σε εφαρμογή αυτές τις ιδέες. Ας ρίξουμε μία ματιά.

1# Πούλα υπηρεσίες μέσα από το Fiverr. Mπορείς να δουλέψεις από το laptop σου. Τέτοιου τύπου πλατφόρμες- marketplaces σου δίνουν μάλιστα την δυνατότητα να δραστηριοποιηθείς σε μια σειρά από πεδία και να παρέχεις τις υπηρεσίες που έχεις στο «οπλοστάσιο» σου. Αν θες να μάθεις περισσότερα, θυμήσου την συνέντευξη με τον Νώντα Καραβία, στην οποία εξηγεί πως να βγάλεις 438 ευρώ μέσα στον πρώτο μήνα από το Fiverr. Ο ίδιος το έκανε και παρέχει τις συμβουλές του.

2# Online μαθήματα. Μπορείς να ξεκινήσεις σήμερα και να μεταδίδεις τις γνώσεις σου. Αν έχεις μια δεξιότητα, μια ξένη γλώσσα ή οποιεσδήποτε άλλες γνώσεις που μπορείς να διδάξεις σε άλλους, εδώ είναι η ευκαιρία σου. Υπάρχουν μάλιστα πολλές πλατφόρμες μέσα από τις οποίες μπορείς να πουλήσεις τα μαθήματα σου. Πρόσφατα κάναμε συνέντευξη με τον Κωνσταντίνο Ξέρα. Ο ίδιος έχει καταφέρει να έχει παθητικό εισόδημα από μόλις 1 online μάθημα το οποίο έχει δημιουργήσει. Και εξηγεί πως μπορείς να το κάνεις και εσύ.

3# Κάνε μεταφράσεις online. Είναι ένα ακόμα τρόπος για να βγάλεις έξτρα χρήματα, από το δωμάτιο του σπιτιού σου. Αρκεί να ξέρεις ξένες γλώσσες. Πλέον υπάρχουν αρκετά websites μέσα από τα οποία μπορείς να έρθεις σε επαφή με ανθρώπους που θέλουν μια τέτοια υπηρεσία. Δες μια σχετική λίστα που έχουμε φτιάξει εδώ.

4# Pet- Sitter. Είναι μια τάση που την βλέπουμε όλο και πιο έντονα τα τελευταία χρόνια. Το είδαμε ακόμα πιο έντονα και μέσα στην πανδημία. Τα δεδομένα απλά: Γίνεσαι pet-sitter. Δηλαδή αυτός που αναλαμβάνει να πάει βόλτα τα κατοικίδια άλλων ανθρώπων ή να τα φιλοξενεί κατά το χρονικό διάστημα που οι ιδιοκτήτες τους λείπουν. Και ενώ αυτό δεν είναι ένα «τεχνολογικό project», μπορείς και εδώ να χρησιμοποιήσεις τις νέες τεχνολογίες. Έχοντας, για παράδειγμα, παρουσία στα social media και χτίζοντας μια κοινότητα γύρω σου, μπορείς να βρεις όλο και περισσότερους πελάτες.

5# Ξεκίνα το δικό σου blog/site. Δεν θα μπορούσαμε να το αφήσουμε εκτός. Κάπως έτσι ξεκίνησε και το It’s Possible. Βγήκε στον ιντερνετικό αέρα τον Σεπτέμβριο του 2016. Από το δωμάτιο ενός σπιτιού στην Καλλιθέα. Σήμερα διαβάζεται από 1,4+ εκατομμύρια αναγνώστες τον μήνα. Πόσο κόστισε η κατασκευή του site; Μόλις 450 ευρώ. Αν έχεις κάποιες βασικές τεχνικές γνώσεις, μπορείς να δημιουργήσεις ακόμα και μόνος σου το site/blog που θες και έτσι να γλυτώσεις το κόστος κατασκευής. Μόλις χτίσεις το κοινό σου, μπορείς να έχεις έσοδα. Πως; Σε αυτό το άρθρο είχαμε παραθέσει 5 βασικούς τρόπους.

6# Podcast. Η έναρξη ενός podcast είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε χρήματα στο διαδίκτυο. Με λίγα απλά βήματα, μπορείτε να αρχίσετε να μοιράζεστε το περιεχόμενό σας στο διαδίκτυο, μέσω του ιστότοπού σας, των λογαριασμών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή γνωστών πλατφορμών για podcast. Εάν έχετε γνώσεις για ένα συγκεκριμένο πεδίο, ένα podcast θα μπορούσε να είναι η σωστή επιλογή για εσάς! Μπορείτε να μιλήσετε για την εμπειρία σας και να μοιραστείτε συμβουλές με τους πιστούς ακροατές σας.

7# Δημιουργός περιεχομένου στο OnlyFans. Τολμηρό; Μπορεί. Πάντως είναι σίγουρα μία business δραστηριότητα που μπορεί να σου φέρει καλά χρήματα. Μπορείς να ξεκινήσεις από το δωμάτιο σου, χρησιμοποιώντας απλά ένα κινητό με καλή κάμερα. Πρόσφατα μιλήσαμε με την Άννα Μπακογιάννη. Η ίδια είναι δημιουργός περιεχομένου σε πλατφόρμες τύπου OlyFans. Και όπως λέει έχει έως και 4ψήφια έσοδα ανά μήνα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 10 =