αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά παράλληλα projects που μπορείς να ξεκινήσεις μέσα στο καλοκαίρι, με κάτω από 500 ευρώ | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Επτά παράλληλα projects που μπορείς να ξεκινήσεις μέσα στο καλοκαίρι, με κάτω από 500 ευρώ | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Ναι, το καλοκαίρι είναι μια περίοδος για να ξεκουραστείς, να κάνεις διακοπές και να περάσεις χρόνο σε πολλές παραλίες. Είμαι επίσης μια περίοδος όμως όπου μπορείς να ξεκινήσεις ένα παράλληλο project. Έτσι ώστε να έχεις ένα επιπλέον εισόδημα και να βάλεις τις βάσεις για κάτι ακόμα καλύτερο μόλις θα έρθει το φθινόπωρο. Αφού θα είσαι ένα βήμα πιο μπροστά.

Αλλά τι μπορείς να ξεκινήσεις μέσα στο καλοκαίρι; Οι επιλογές είναι πολλές. Στην παρακάτω λίστα θα δεις 7 ιδέες. Είναι μερικές business δραστηριότητες που μπορείς να ξεκινήσεις με ένα αρχικό μπάτζετ κάτω από 500 ευρώ. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, μπορείς να ξεκινήσεις με σχεδόν καθόλου χρήματα. Και δεν χρειάζεται να αφήσεις την πρωινή δουλειά σου από την Day 1.

1 | Ξεκίνα site/blog. Κάπως έτσι ξεκίνησε και το It’s Possible. Βγήκε στον ιντερνετικό αέρα τον Σεπτέμβριο του 2016. Η προετοιμασία όμως είχε ξεκινήσει το καλοκαίρι που είχε προηγηθεί. Ξεκίνησαν τα social media του site, ξεκίνησε η κατασκευή του It’s Possible και φυσικά ξεκίνησε να δημιουργείται περιεχόμενο για να είναι όλα έτοιμα για την «πρεμιέρα». Πόσο κόστισε η κατασκευή του site; Μόλις 450 ευρώ.

2 | Online μαθήματα. Είναι πιθανό μέσα στην καραντίνα να χρησιμοποίησες μερικά προγράμματα όπως τα Zoom, Skype, Google Hangouts. Ναι, τέτοια προγράμματα μπορούν επίσης να σε βοηθήσουν να παραδίδεις online μαθήματα, ακόμα και σε «μαθητές» που βρίσκονται πολύ μακριά. Αρκεί να έχεις μερικές χρήσιμες γνώσεις να μεταφέρεις. Και φυσικά μπορείς να δουλέψεις σε ευέλικτα ωράρια. Υπάρχουν επίσης και οι σχετικές πλατφόρμες όπου λειτουργούν ως marketplaces για τέτοιους επαγγελματίες.

3 | Γράψε ένα e-Book. Ήθελες πάντα να γράψεις μερικές εμπειρίες σου ή να ξεκινήσεις να γράφεις μια ιστορία φαντασίας; Τώρα είναι πολύ πιο εύκολο πρακτικά. Μπορείς να γράψεις ένα e-Book. Και σε αυτή την περίπτωση μπορείς να δουλεύεις ευέλικτα μέσα στην εργάσιμη ημέρα σου. Όταν το ολοκληρώσεις μπορείς να το ανεβάσεις σε πλατφόρμες όπως οι Amazon Kindle Direct Publishing και Smashwords. Δωρεάν.

4 | Πωλητής στο Amazon. Τι θα έλεγες να μπεις στην μεγαλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο; Δεδομένης της δημοτικότητας του ιστότοπου, μπορείς να εκμεταλλευτείς ένα τεράστιο όγκο επισκεψιμότητας. Πολλοί καταναλωτές είναι έτοιμοι να αγοράσουν όταν επισκέπτονται το Amazon. Απλά διάλεξε την κατηγορία στην οποία θέλεις να δραστηριοποιηθείς, και μετά όλα θα λάβουν τον δρόμο τους. Θυμήσου και την ιστορία του 28χρονου που αγοράζει αντικείμενα, τα μεταπωλεί στο Amazon και σήμερα έχει μια επιχείρηση με έσοδα 200.000 δολαρίων τον μήνα.

5 | Μεταφραστής. Υπάρχουν πολλές ιντερνετικές πλατφόρμες, websites και εταιρίες που αναζητούν ανθρώπους για να μεταφράσουν κείμενα. Μπορείς να είσαι ένας από αυτούς. Αρκεί φυσικά να γνωρίζεις ξένες γλώσσες. Συνήθως τέτοιες συνεργασίες περιλαμβάνουν πληρωμή «με το κομμάτι». Καθόλου άσχημο και αυτό. Ενώ μπορείς να κινηθείς και ως freelancer γενικότερα.

6 | Pet Sitter. Μια μόδα που έχει εξαπλωθεί και στην Ελλάδα. Και στην εποχή του Covid-19. Τα πράγματα είναι απλά: Αναλαμβάνεις να προσέχεις τα κατοικίδια των άλλων, όταν αυτοί λείπουν από το σπίτι. Σε κάποιες περιπτώσεις θα χρειαστεί να τα πας και βόλτα. Αν χτίσεις ένα πελατολόγιο, στην συνέχεια θα έχεις ένα καλό έσοδο. Ιδανική επιλογή αν είσαι στην Αθήνα το καλοκαίρι. ‘Η σε κάποια άλλη μεγάλη πόλη.

7 | Επαγγελματικό Instagram προφίλ. Πριν λίγο καιρό κάναμε συνέντευξη με την Χριστίνα Ζουπάνου. Είναι ο άνθρωπος πίσω από το Instagram account aVeganFoodie. Ξεκίνησε το συγκεκριμένο επαγγελματικό προφίλ πριν από περίπου 1μισι χρόνο και μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα έχει ξεπεράσει τους 11 χιλ. followers. Έχει χτίσει το δικό της κοινό και φυσικά κλείνει συνεργασίες με διάφορα brands. Μπορείς και εσύ να ξεκινήσεις ένα επαγγελματικό προφίλ, σε συγκεκριμένο θεματολογικό πεδίο το οποίο θα επιλέξεις. Ξεκίνα να χτίζεις μέσα στο καλοκαίρι το κοινό σου και στην συνέχεια αναζήτησε συνεργασίες έτσι ώστε να έχεις έσοδα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × one =