αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά μικρά πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα για να βρεθείς ένα βήμα πιο μπροστά από τους άλλους

Επτά μικρά πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα για να βρεθείς ένα βήμα πιο μπροστά από τους άλλους

Είναι μερικές μικρές κινήσεις που μπορεί να κάνει ο καθένας. Επτά τέτοιες κινήσεις θα δεις στην παρακάτω λίστα, τις οποίες μπορείς να εφαρμόσεις από σήμερα και να βρεθείς ένα βήμα πιο μπροστά από τους άλλους.

Η ζωή είναι το άθροισμα των επιλογών μας, λέει μία σοφή φράση. Και αν θες να βρεις τον δρόμο προς την δική σου επιτυχία, δεν πρέπει να εστιάζεις μόνο στις μεγάλες αποφάσεις, αλλά και στις συνήθειες που υπάρχουν μέσα στην καθημερινότητα σου. Όλες αυτά τα points μπορούν να σου δώσουν ώθηση προς τον στόχο σου ή να σε σαμποτάρουν αν δεν κάνεις τις κατάλληλες επιλογές..

1. Κάνε παρέα με διαφορετικούς τύπους ανθρώπων. Μην απομονώνετε την κοσμοθεωρία σας συναναστρεφόμενοι μόνο εκείνους που είναι ουσιαστικά ίδιοι με εσάς. Κάνοντας παρέα με ανθρώπους απο διαφορετικά επαγγελματικά πεδία και με διαφορετικές απόψεις από τις δικές σου, θα αποκτήσεις πιο σφαιρικές γνώσεις και οπτική για τον κόσμο. Θυμήσου και το άρθρο: Τα 3 είδη των φίλων, όπως τα είχε περιγράψει κάποτε ο Αριστοτέλης (και με ποιους πρέπει να κάνεις παρέα).

2. Διάβασμα. Το έχουμε συμπεριλάβει και σε άλλες λίστες μας. Αν θέλετε η ζωή σας να γίνει καλύτερη, πρέπει να αρχίσετε να παίρνετε καλύτερες αποφάσεις. Για να πάρετε καλύτερες αποφάσεις, θα πρέπει να εξοπλιστείτε με νέες ιδέες και καλύτερες πληροφορίες. Αποκτήστε τη συνήθεια να διαβάζετε τουλάχιστον 10 σελίδες με εξαιρετικές πληροφορίες κάθε μέρα. Με αυτόν τον ρυθμό, θα μπορείτε να ολοκληρώσετε τουλάχιστον 1 νέο βιβλίο το μήνα, για συνολικά 12 νέα βιβλία ανά έτος. Όπως έχουμε ξανά πει άλλωστε, το διάβασμα βιβλίων είναι μια συνήθειεα που έχουν και πολλοί κορυφαίοι επιχειρηματίες

3. Μάθε πώς να μπατζετάρεις τα χρήματά σου. Να είστε οργανωμένοι. Με τρόπο που να σας κάνει να αισθάνεστε υπεύθυνοι και απελευθερωμένοι, όχι περιορισμένοι. Θυμήσου και το άρθρο: To «κόλπο του 5ευρου» για να βάλεις στην άκρη εκατοντάδες ευρώ ως το τέλος του έτους.

4. Ξεκίνα ένα παράλληλο project. Με αυτό τον τρόπο θα αναπτυχθείς, θα έχεις ένα παράλληλο εισόδημα και -γιατί όχι- αυτό το project μπορεί να γίνει κάποτε η full time δουλειά σου. Σε παλαιότερο άρθρο μας είχαμε παραθέσει 9 projects που μπορείς να ξεκινήσεις με (σχεδόν) μηδενικό μπάτζετ και να βγάλεις χρήματα.

5. Παραδέξου τα λάθη σου. Νιώσε άνετα με αυτό. Δεν είναι αποτυχία να κάνεις λάθη. Αποτυχία είναι να κάνεις λάθη και να μην τα παραδέχεσαι- διότι έτσι θα συνεχίσεις στο ίδιο μονοπάτι και δεν θα αναπτυχθείς.

6. Ξεκίνα από την αρχή, όσες φορές χρειαστεί. Θα μπορούσε να είναι συνέχεια του παραπάνω point. Αν σε οποιαδήποτε φάση της ζωής σου διαπιστώσεις ότι έχεις κάνει μια λάθος επιλογή, μη δυστάσεις να αλλάξεις μονοπάτι. Αν χρειαστεί κάνε το περισσότερες από μια φορές. Ξεκίνα πάλι μπαίνοντας σε ένα νέο δρόμο, για να φτάσεις στον προορισμό που θες.

7. Σταμάτα να παραπονιέσαι. Το βλέπουμε και στην Ελλάδα. Μια από τις χειρότερες συνήθειες που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος είναι η συνήθεια να παραπονιέται. Οι άνθρωποι που παραπονιούνται είναι συνήθως αρνητικοί και απαισιόδοξοι από τη φύση τους. Μην είσαι ένας από αυτούς. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα ή challenges, μην παραπονιέστε για αυτά. Αν πιάσετε τον εαυτό σας να παραπονιέται για κάτι… δαγκώστε τη γλώσσα σας και αναθεωρήστε την κατάσταση. Το να παραπονιέσαι για μια κατάσταση δεν την αλλάζει. Eπικεντρωθείτε στην εξεύρεση λύσης.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + fifteen =