αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕπτά γρήγορες κινήσεις για να κρατάει περισσότερο η μπαταρία του κινητού σου

Επτά γρήγορες κινήσεις για να κρατάει περισσότερο η μπαταρία του κινητού σου

Όλοι θέλουμε να κρατά… λίγο ακόμα η μπαταρία του κινητού μας. Ειδικά στην εποχή μας, με πολλά apps και ειδοποιήσεις να τρέχουν, βλέπουμε πολλές φορές την μπαταρία να φτάνει στο 0% πολύ γρήγορα. Τι μπορούμε όμως να κάνουμε ως χρήστες, για να κρατά περισσότερο; Εδώ είναι 7 γρήγορες κινήσεις.

1. Εντοπίστε τα apps που καταναλώνουν την μπαταρία

Αν αναρωτιέστε για το πώς να κρατήσει περισσότερο η μπαταρία του κινητού σας τηλεφώνου, ξεκινήστε από έναν έλεγχο των apps. Δείτε ποια από αυτά καταναλώνουν την περισσότερη μπαταρία και είτε απενεργοποιήστε τα είτε μειώστε τη χρήση τους.

2. Μειώστε τη φωτεινότητα

Δοκιμές έχουν αποδείξει πως η χαμηλή φωτεινότητα του κινητού τηλεφώνου μπορεί να μεγιστοποιήσει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Επίσης, σε αυτό μπορεί να βοηθήσει και η χρήση κάποιου σκούρου θέματος ή η dark mode λειτουργία στις συσκευές Android.

3. Απενεργοποιήστε την οθόνη του κινητού

Από τη στιγμή που δεν χρησιμοποιείτε τη συσκευή, τότε είναι καλύτερα να απενεργοποιήσετε την οθόνη πατώντας το σχετικό πλήκτρο που βρίσκεται συνήθως στο πλάι της συσκευής.

4. Κλείστε εφαρμογές που λειτουργούν στο παρασκήνιο

Χρησιμοποιήστε μόνο τις εφαρμογές που χρειάζεστε! Κλείστε λοιπόν από το background όλα εκείνα τα apps που συνεχίζουν να τρέχουν, ενώ εσείς δεν τα χρησιμοποιείτε. Κάνοντάς το, θα εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο μπαταρίας.

5. Απενεργοποιήστε τη σύνδεση στο Internet

Γιατί η κινητή σας συσκευή να είναι συνεχώς συνδεδεμένη στο Internet, ενώ δεν την χρησιμοποιείτε; Εφόσον δεν υπάρχει ανάγκη σύνδεσης, τότε καλύτερα να απενεργοποιήσετε τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας ή τη σύνδεση στο Wi-Fi.

6. Διατηρήστε το κινητό «δροσερό»

H υπερβολική ζέστη ενδέχεται να μειώσει την απόδοση της μπαταρίας του smartphone σας. Αν λοιπόν η συσκευή υπερθερμανθεί είτε από τη ζέστη είτε για οποιοδήποτε λόγο, διακόψτε για λίγο τη χρήση της, βγάλτε την από τη θήκη της και τοποθετήστε την σε κάποιο δροσερό μέρος.

7. Αφαιρείτε πάντα τη συσκευή από την πρίζα μετά τη φόρτιση

Αμέσως μετά την φόρτιση του κινητού σας τηλεφώνου, αφαιρέστε το από την πρίζα λόγω κινδύνου υπερφόρτωσης. Εναλλακτικά, επιλέξτε έναν από τους σύγχρονους φορτιστές της BELKIN, με έξυπνο κύκλωμα που βελτιστοποιεί τη φόρτιση για κάθε συνδεδεμένη συσκευή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × four =