αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά αρνητικά πράγματα που σου συμβαίνουν όταν είσαι… υπερβολικά καλός με τους άλλους

Επτά αρνητικά πράγματα που σου συμβαίνουν όταν είσαι… υπερβολικά καλός με τους άλλους

Ναι, πρέπει να είμαστε καλοί και υποστηρικτικοί προς τους άλλους. Ειδικά στον δύσκολο κόσμο που ζούμε. Ωστόσο, αν φτάσουμε σε ένα σημείο να είμαστε πολύ καλοί με τους άλλους και να αφήνουμε μόνιμα τις δικές μας ανάγκες στην άκρη, μπορεί να υπάρξει πρόβλημα. Όπως σε όλα στη ζωή, πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία.

Μπορείς να είσαι ευγενικός με τους άλλους, ενώ ταυτόχρονα σέβεσαι τις δικές σου ανάγκες. Σε διαφορετική περίπτωση θα αρχίσεις να φθείρεσαι εσύ, σε μία προσπάθεια πάντα να ευχαριστείς τους άλλους και να πορεύεσαι με βάση τα δικά τους πλαίσια. Εδώ είναι 6 αρνητικά πράγματα που θα σου συμβούν αν είσαι… υπερβολικά καλός με τους άλλους.

1# Κάνεις συνεχώς πράγματα που έρχονται σε αντίθεση με τις δικές σου ανάγκες. Όταν κάνετε συνεχώς πράγματα για τους άλλους και λέτε ‘ναι’ σε όλους, θα αρχίσετε τελικά να κάνετε πράγματα που έρχονται σε αντίθεση με τις δικές σας ανάγκες και τα όριά σας. Είναι εύκολο να χάσετε τα όριά σας, αν το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να εξυπηρετήσετε τους άλλους. Κάπου εκεί είναι πιθανό να χάσεις τον εαυτό σου.

2# Οι άνθρωποι αρχίζουν να περιμένουν από εσάς να ‘λυγίζετε’ μπροστά στη θέλησή τους. Παγιώνεται μία κατάσταση. Όταν κάνετε συνεχώς ο,τι θέλουν οι άλλοι, θα μάθουν να περιμένουν από εσάς να κάνετε ό,τι θέλουν. Μπορεί να μάθουν να εξαρτώνται από εσάς για να κάνετε εξυπηρετήσεις για αυτούς, και να σταματήσουν να κάνουν οι ίδιοι πράγματα για τον εαυτό τους. Στην πορεία, αν τους πείτε ‘οχι’ για κάτι είναι πιθανό να παρεξηγηθούν.

3# Αγανακτείς με τους άλλους. Το βάρος του να είσαι συνεχώς ευγενικός με τους άλλους και να κάνεις κάτι για όλους εκτός από τον εαυτό σου, μπορεί να σε κάνει να αγανακτείς με τους ανθρώπους που βοηθάς και ευχαριστείς. Άθελά σου, θα αρχίσεις να αγανακτείς με τους άλλους, επειδή δεν έχεις θέσει υγιή όρια.

4# Κάποιοι άνθρωποι θα σε εκμεταλλευτούν. Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που θα εκμεταλλευτούν κάποιον που είναι εξαιρετικά ευγενικός. Οι χειριστικοί άνθρωποι αναζητούν ανθρώπους που είναι καλοί και ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να προσφέρουν. Θα σας εκμεταλλευτούν μέχρι να βάλετε όρια και να τους πείτε ‘όχι’.

5# Οι άνθρωποι δεν σε σέβονται. Ο σεβασμός κερδίζεται. Και ενώ νομίζεις ότι το να είσαι ευγενικός θα άξιζε σεβασμό, πρέπει να δείξεις και σεβασμό στον εαυτό σου. Αυτό σημαίνει να είσαι ευγενικός με τους άλλους, ενώ ταυτόχρονα σέβεσαι και τον εαυτό σου.

6# Δεν κάνεις ποτέ διάλειμμα. Η ζωή είναι χαοτική και πολυάσχολη ούτως ή άλλως, αλλά γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να χαλαρώσεις όταν προσπαθείς να ευχαριστήσεις όλους τους άλλους. Και ενώ κανείς δεν έχει μια μέρα γεμάτη με «χρόνο με τον εαυτό του», αν δεν βάλετε κάτι τέτοιο ως προτεραιότητα, κανείς άλλος δεν θα το κάνει.

7# Καταλήγεις να ακυρώνεις τα δικά σου σχέδια. Αυτό μπορεί να αφορά σοβαρά επαγγελματικά θέματα ή ακόμα και μια βραδινή έξοδο. Αν έχεις πάντα ως Νο1 στόχο να εξυπηρετείς τους άλλους, θα καταλήξεις να πορεύεσαι πάντα με βάση τα δικά τους πλάνα, ακυρώνοντας τα δικά σου. Η απογοήτευση των άλλων είναι αναπόφευκτη στη ζωή, επειδή οι ανάγκες σας δεν ταιριάζουν πάντα με τις ανάγκες κάποιου άλλου. Μάθετε να είστε ΟΚ με αυτό και μην ακυρώνετε πάντα τα δικά σας πλάνα, για να «ταιριάξετε» με κάποιον άλλο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − ten =