αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕπτά απλές κινήσεις για να σου μένουν πάντα χρήματα στο τέλος του μήνα

Επτά απλές κινήσεις για να σου μένουν πάντα χρήματα στο τέλος του μήνα

Σίγουρα θα σου έχει τύχει και εσένα. Ίσως να είναι και συνηθισμένο: Να τελειώνουν τα χρήματα… πριν το τέλος του μήνα. Δεν είναι περίεργο σε μια χώρα όπως οι Ελλάδα, όπου οι μισθοί έχουν μειωθεί κατά πολύ.

Αλλά τι μπορείς να κάνεις από την μεριά σου έτσι ώστε να βελτιώσεις την κατάσταση; Ναι οκ, το καλύτερο θα ήταν να αυξηθεί το μηνιαίο εισόδημα σου. Αν όμως αυτό δεν μπορεί να συμβεί στην παρούσα φάση, υπάρχουν κάποιες απλές κινήσεις που μπορείς να κάνεις, έτσι ώστε να σου μένουν χρήματα στο τέλος του μήνα. Το εισόδημα σου θα είναι το ίδιο, όμως με τις συγκεκριμένες κινήσεις θα καταφέρεις να είσαι πιο οικονομικός στην καθημερινότητα σου.

1# Σταμάτα να αγοράζεις διαρκώς καφέ απ’ έξω. Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις μέρα με την ημέρα, αλλά αν δεις το συνολικό χρηματικό ποσό που ξοδεύεις τον μήνα για να αγοράζεις καφέ από έξω, θα διαπιστώσεις ότι μιλάμε για ένα σημαντικό έξοδο που μπορείς να το αποφύγεις. Φτιάχνοντας καφέ στο σπίτι.

2# Προμηθεύσου φρούτα και λαχανικά από τη λαϊκή αγορά της γειτονιάς σου. Οι τιμές είναι καλύτερες και η ποικιλία είναι σαφώς μεγαλύτερη. Μην ξεχνάς πως μπορείς να την επισκεφθείς λίγο πριν κλείσει και να τα αγοράσεις όλα πολύ πιο οικονομικά.

3# Ετοίμαζε καθημερινά το φαγητό σου για τη δουλειά και σταμάτα να παραγγέλνεις διαρκώς έτοιμο φαγητό. Μα τι νόημα έχει να δουλεύεις με τις ώρες για να πληρώνεις απλώς το… delivery;

4# Μην πηγαίνεις supermarket αν δεν έχεις κάνει πρώτα τη λίστα αγορών σου. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις τον έλεγχο των αγορών σου. Σε διαφορετική περίπτωση είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα παρασυρθείς.

5# Πούλα ό,τι δε χρειάζεσαι πια. Υπάρχουν δεκάδες sites στα οποία ο κόσμος αναζητά ό,τι μπορείς να φανταστείς. Οι πιθανότητες να βρεις αγοραστές είναι μεγάλες.

6# Κόψε τις περιττές συνδρομές. Για παράδειγμα σε γυμναστήριο που δεν πας ή σε πλατφόρμες που δεν χρησιμοποιείς.

7# Περιόρισε τις εξόδους σου. Οκ, δεν λέμε να τις κόψεις τελείως. Ωστόσο, αν βγαίνεις κάθε βράδυ για ποτά, είναι λογικό στο τέλος του μήνα να μην έχουν μείνει καθόλου χρήματα. Ειδικά αν το εισόδημα σου είναι μικρό όπως λέγαμε και στην αρχή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 5 =