αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά απλές δραστηριότητες με τις οποίες μπορείς να «καθαρίσεις» το μυαλό σου μετά τη δουλειά

Επτά απλές δραστηριότητες με τις οποίες μπορείς να «καθαρίσεις» το μυαλό σου μετά τη δουλειά

Το να δουλεύεις κάθε μέρα σου προκαλεί φθορά. Όταν γυρνάς σπίτι από τη δουλειά σου, έχει σημασία τι κάνεις μέχρι να ολοκληρωθεί η ημέρα. Θα βοηθούσε αν είχατε τρόπους για να καθαρίσετε το μυαλό σας και να απαλλαγείτε από την αρνητικότητα που έχετε… καταπιεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μπορεί να αισθάνεστε εντελώς πεσμένοι, ειδικά αν γυρίζετε σπίτι από τη δουλειά, πέφτετε στον καναπέ και παρακολουθείτε τις αγαπημένες σας σειρές. Πρέπει να ανακατέψετε λίγο τα πράγματα. Εάν κάνετε το ίδιο πράγμα συνέχεια, δεν μπορείτε να περιμένετε ότι η ζωή σας θα είναι διαφορετική από αυτή που είναι τώρα.

Μπορείτε να κάνετε πολλές δραστηριότητες το απόγευμα ή το βράδυ, που μπορούν να δώσουν στον εγκέφαλό σας μια γρήγορη επανεκκίνηση. Εάν αισθάνεστε κολλημένοι και αγχωμένοι με την καθημερινή σας ρουτίνα, γιατί να μην δοκιμάσετε μερικές δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν να τακτοποιήσετε και να καθαρίσετε το μυαλό σας; Εδώ είναι 7 από αυτές.

1. Κάντε ένα αφρόλουτρο

Όταν πρόκειται για χαλαρωτικές δραστηριότητες, τα αφρόλουτρα περιλαμβάνονται σχεδόν πάντα στη λίστα. Γιατί είναι τόσο αναζωογονητικός αυτός ο χρόνος που αφιερώνεται στο στην μπανιέρα; Σύμφωνα με την Δρ Έιμι Ζακ από την κλινική του Κλίβελαντ, αυτή η συνήθεια μπορεί να κάνει περισσότερα για εσάς από το να μειώσει το άγχος σας. Το μούλιασμα σε μια μπανιέρα με ζεστό νερό για 30 λεπτά μπορεί να βελτιώσει τον ύπνο σας απελευθερώνοντας σας από το άγχος και την ένταση. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων σεροτονίνης σας, η οποία θα κρατήσει τη διάθεσή σας ισορροπημένη.

2. Κάνε ποδήλατο

Το ποδήλατο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος άσκησης και είναι μια εξαιρετική δραστηριότητα για να καθαρίσετε το μυαλό σας. Μπορείτε να κάψετε σημαντικές θερμίδες, να βγείτε στη φύση και να βελτιώσετε την ευλυγισία μετακινώντας τις αρθρώσεις και τους μυς σας.

3. Χόμπι

Πολλά χόμπι μπορούν να γίνουν οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Βρείτε κάτι που σας βγάζει από το σπίτι και σας επιτρέπει να συναναστρέφεστε με ανθρώπους. Ελέγξτε την περιοχή σας και δείτε τι ομάδες υπάρχουν. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα άτομα που απολαμβάνουν λίγη απελευθέρωση μετά από μια κουραστική μέρα. Θυμήσου και το άρθρο: Έξι χόμπι και συνήθειες που θα σε κάνουν πιο δημιουργικό.

4. Κρατάς ημερολόγιο στο τέλος της ημέρας;

Το ημερολόγιο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τις σκέψεις και τη ζωή σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ημερολόγιό σας ως μέρος για «αποσυμπίεση» ή ως μέρος για να παρακολουθείτε την πρόοδό σας. Το αγαπημένο σου ημερολόγιο είναι ο φίλος που δεν σε κρίνει ποτέ και πάντα σε περιμένει από εκεί που σταμάτησες.

5. Οργανώστε το χώρο σας για να καθαρίσετε το μυαλό σας

Γνωρίζατε ότι ένα ακατάστατο και χαοτικό σπίτι αντανακλά συχνά το εσωτερικό του μυαλού σας; Είναι ένα περίεργο γεγονός που έχει αποδειχθεί. Ερευνητές στο Teachers College της Κολούμπια διαπίστωσαν ότι οι μαθητές από καλά οργανωμένα σπίτια είχαν μια πιο αξιοσημείωτη ικανότητα να οργανώνουν τις σπουδές τους και να πετύχουν καλούς βαθμούς.

6. Βγες έξω στη φύση

Βγες έξω! Ό,τι κι αν κάνετε, πρέπει να περνάτε περισσότερο χρόνο στη φύση. Σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής, περίπου το 42% του πληθυσμού έχει έλλειψη βιταμίνης D και ο χρόνος που περνάτε σε εξωτερικούς χώρους βρίσκεται στο επίκεντρο του ζητήματος. Το να είσαι ανάμεσα στα δέντρα και να νιώθεις το απαλό αεράκι να φυσάει στο δέρμα σου είναι θεραπευτικό. Προσθέστε τις χρυσές ακτίνες του ήλιου σε αυτό το μείγμα και τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα.

7. Δες μερικούς φίλους

Μερικές φορές είναι εύκολο να παρασυρθείς από την γρήγορη εποχή που ζούμε. Έχετε ανθρώπους που θέλετε να δείτε, αλλά πάντα λέτε ότι δεν έχετε ποτέ χρόνο; Γιατί να μην αφιερώσετε μερικές ώρες την εβδομάδα για να συνδεθείτε με αυτούς που αγαπάτε και σας λείπουν; Κάττι που σίγουρα θα σε βοηθήσει να καθαρίσεις και το μυαλό σου από την δουλειά.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + sixteen =