αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπιστολή διαμαρτυρίας από την startup Doitforme.eu για την απόρριψη της από το Elevate Greece

Επιστολή διαμαρτυρίας από την startup Doitforme.eu για την απόρριψη της από το Elevate Greece

Επιστολή διαμαρτυρίας συνέταξαν οι ιδρυτές της startup Doitforme.eu, Luigi Γουλιανός και Ιωσήφ Ρέντας, μετά την απόρριψη της αίτησης τους για ένταξη στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων (Elevate Greece).

«Θεωρούμε ότι το μητρώο νεοφυών επιχειρήσεων πρέπει να περιλαμβάνει και πραγματικά νέες επιχειρήσεις με ελάχιστα χρόνια λειτουργίας. Παρόμοια marketplaces με το δικό μας, με χρόνια στον χώρο, με τζίρους εκατομμυρίων ευρώ, με πολυάριθμο προσωπικό και μεγάλες εγκαταστάσεις έχουν ήδη ενταχθεί στο σχετικό μητρώο. Αντιθέτως, το δικό μας marketplace με μόλις 1,5 χρόνο λειτουργίας και με τίποτα από τα παραπάνω δεν κατάφερε να αποτελέσει μέρος του. Θεωρούμε ότι το μητρώο των νεοφυών επιχειρήσεων πρέπει να περιλαμβάνει και τις πραγματικά νεοφυείς επιχειρήσεις που παλεύουν καθημερινά, με ελάχιστα μέσα, χωρίς εξωτερική χρηματοδότηση, χωρίς επενδυτές αλλά με ίδια μέσα, με πολύ κόπο και προσπάθεια» σημειώνουν οι ιδρυτές, οι οποίοι αποτέλεσαν και μέλη της λίστας της ελληνικής έκδοσης του Forbes 30 under 30 για το 2020.

Και συμπληρώνουν: «Η απόρριψη της αίτησης ένταξης στο μητρώο έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και μας προκάλεσε έκπληξη και πολλά ερωτηματικά. Πραγματικά απορούμε πώς μπορεί η εταιρεία μας να βραβεύεται, να αναγνωρίζεται, να καλείται και να δίνει το παρών σε εκθέσεις για startups και εν τέλει να μην καταφέρνει να ενταχθεί στο Μητρώο των Εθνικών Νεοφυών Επιχειρήσεων».

Το It’s Possible δημοσιεύει ολόκληρη την επιστολή

«Με λύπη μας σήμερα δεχθήκαμε την απόρριψη της αίτησης της startup  εταιρίας μας Doitforme.eu για ένταξη στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων. Παρόλο που σεβόμαστε την απόφαση της επιτροπής αξιολόγησης, αδυνατούμε να κατανοήσουμε τον λόγο της μη ένταξής μας.

Θεωρούμε ότι το μητρώο νεοφυών επιχειρήσεων πρέπει να περιλαμβάνει και πραγματικά νέες επιχειρήσεις με ελάχιστα χρόνια λειτουργίας. Παρόμοια marketplaces με το δικό μας, με χρόνια στον χώρο, με τζίρους εκατομμυρίων ευρώ, με πολυάριθμο προσωπικό και μεγάλες εγκαταστάσεις έχουν ήδη ενταχθεί στο σχετικό μητρώο. Αντιθέτως, το δικό μας marketplace με μόλις 1,5 χρόνο λειτουργίας και με τίποτα από τα παραπάνω δεν κατάφερε να αποτελέσει μέρος του. Θεωρούμε ότι το μητρώο των νεοφυών επιχειρήσεων πρέπει να περιλαμβάνει και τις πραγματικά νεοφυείς επιχειρήσεις που παλεύουν καθημερινά, με ελάχιστα μέσα, χωρίς εξωτερική χρηματοδότηση, χωρίς επενδυτές αλλά με ίδια μέσα, με πολύ κόπο και προσπάθεια.

Η Doitforme.eu συμμετείχε στο 1ο Visa Innovation Program ενώ οι ιδρυτές της αποτέλεσαν μέλη της λίστας της ελληνικής έκδοσης του Forbes 30 under 30 για το 2020. Η εταιρεία μας αναγνωρίζεται από κορυφαία ονόματα και καθημερινά ανεβαίνει επίπεδο και εξελίσσεται, γι’ αυτό η απόρριψη της αίτησης ένταξης στο μητρώο έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και μας προκάλεσε έκπληξη και πολλά ερωτηματικά. Πραγματικά απορούμε πώς μπορεί η εταιρεία μας να βραβεύεται, να αναγνωρίζεται, να καλείται και να δίνει το παρών σε εκθέσεις για startups και εν τέλει να μην καταφέρνει να ενταχθεί στο Μητρώο των Εθνικών Νεοφυών Επιχειρήσεων.

Η Doitforme.eu δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να κάνει ότι μπορεί, και ακόμα περισσότερα, ώστε αφενός να γίνει μια υπολογίσιμη δύναμη στον χώρο και αφετέρου να βοηθήσει τη χώρα μας να αναπτυχθεί και να φτάσει εκεί που της αξίζει».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + three =