αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕπιστήμονες βρήκαν (κατά λάθος) τον τρόπο για να φορτίζουν οι μπαταρίες 50% πιο γρήγορα

Επιστήμονες βρήκαν (κατά λάθος) τον τρόπο για να φορτίζουν οι μπαταρίες 50% πιο γρήγορα

Μερικές από τις πιο γνωστές επιστημονικές ανακαλύψεις έχουν γίνει κατά τύχη. Πρόσφατα μία ομάδα επιστημόνων προσπαθώντας να διαχωρίσει τα στρώματα των φωσφορικών κρυστάλλων σε ένα δισδιάστατο φύλλο, ανακάλυψε ότι οι δισδιάστατες κορδέλες έχουν μία σειρά αξιοσημείωτων ιδιοτήτων.

Ο λόγος πλάτους προς μήκος είναι παρόμοιος με αυτού των καλωδίων που υπάρχουν στη γέφυρα Golden Gate. Το απίστευτα ομοιόμορφο αλλά εύχρηστο πλάτος τους επιτρέπει να εξομαλύνουν τις ιδιότητές τους, όπως το εάν και πώς διάγουν ηλεκτρική ενέργεια.

Επίσης, είναι εξαιρετικά ευέλικτα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να ακολουθήσουν τα περιγράμματα οποιωνδήποτε επιφανειών και τοποθετούνται τέλεια, ακόμα και όταν είναι συνεστραμμένα.

Η δομή αυτού του phosphorene nanoribbon, επιτρέπει στα φορτισμένα ιόντα που τροφοδοτούν τις μπαταρίες να κινούνται έως και 1000 φορές ταχύτερα από ό,τι είναι σήμερα δυνατό. Αυτό θα σήμαινε αισθητή μείωση των χρόνων φόρτισης και αύξηση της χωρητικότητας των μπαταριών κατά περίπου 50%.

Προφανώς, αυτή τη στιγμή θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε πώς θα πάνε οι δοκιμές, ώστε να εξακριβωθεί η πιθανότητα να κατασκευαστούν μπαταρίες με αυτή τη νέα τεχνολογία.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 3 =