αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕπιπλωμένα πολυτελή διαμερίσματα θα δημιουργηθούν στο εμβληματικό κτίριο του Μινιόν

Επιπλωμένα πολυτελή διαμερίσματα θα δημιουργηθούν στο εμβληματικό κτίριο του Μινιόν

Επιπλωμένα διαμερίσματα στο ιστορικό Μινιόν θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μόνιμοι κάτοικοι της πόλης, όταν ολοκληρωθεί το έργο της ανακατασκευής του κτιρίου, που μόλις ξεκίνησε. «Μόλις αγοράσαμε το ακίνητο πριν από περίπου 15 μήνες, γίναμε αποδέκτες δεκάδων μηνυμάτων από ενδιαφερόμενους, Ελληνες της διασποράς, αλλά και Αθηναίους, που μας ρωτούσαν αν σκεφτόμαστε να φτιάξουμε και διαμερίσματα στο ακίνητο. Με αφορμή λοιπόν αυτό το ενδιαφέρον, μελετήσαμε το σχετικό ενδεχόμενο και αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε ένα τμήμα του συγκροτήματος για τον σκοπό αυτό», αναφέρει στην Καθημερινή ο κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Dimand Real Estate.

Με βάση την οικοδομική άδεια που εξασφάλισε η εταιρεία, σχεδιάζεται η αξιοποίηση ενός από τα ακίνητα του συγκροτήματος για τη δημιουργία περίπου 30-40 διαμερισμάτων. Θα είναι επιπλωμένα και θα προσφέρουν υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές, ενώ θα προσφέρονται σε επιφάνειες που θα ξεκινούν από τα 60-65 τ.μ. και μέχρι τα 85 τ.μ., δηλαδή ενός ή δύο υπνοδωματίων. Είναι επίσης πιθανό να δημιουργηθούν κι ένα-δύο ακόμα διαμερίσματα των 125 τ.μ. έκαστο. Οσον αφορά τις τιμές πώλησης, παρότι τίποτα δεν έχει ακόμα αποφασιστεί, εκτιμάται ότι θα ξεπερνούν τα 2.000-2.500 ευρώ/τ.μ., ανάλογα με το εκάστοτε ακίνητο. Η τιμή αυτή κρίνεται εντός αγοράς, αν συνεκτιμηθεί ότι θα πρόκειται για πλήρως επιπλωμένα και εξοπλισμένα σπίτια, εντός ενός πλήρως ανακατασκευασμένου κτιρίου, τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά. Η χρήση κατοικίας θα βρίσκεται σε αυτόνομο σημείο από το υπόλοιπο Μινιόν, στη συμβολή των πεζοδρόμων Σατωβριάνδου και Δώρου. Τα διαμερίσματα θα εκτείνονται από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο όροφο.

Οπως εξηγεί ο κ. Ανδριόπουλος, «το σίγουρο είναι ότι θα απευθύνονται αποκλειστικά σε μόνιμους κατοίκους. Δεν θέλουμε να τουριστικοποιηθεί περαιτέρω το σημείο πέριξ της πλατείας Ομονοίας. Αντιθέτως, θέλουμε τα σπίτια αυτά να απευθυνθούν πρώτα και κύρια σε Ελληνες και μόνιμους κατοίκους της Αθήνας. Σε πρώτη φάση, σχεδιάζουμε την πώληση των διαμερισμάτων, αλλά δεν έχουμε αποκλείσει και το σενάριο της μίσθωσης, ασφαλώς με συμβάσεις μεγάλης διάρκειας και όχι μέσω ψηφιακών πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης», σημειώνει ο επικεφαλής της Dimand.

Τα διαμερίσματα θα απευθύνονται κυρίως σε εργένηδες και νεαρά ζευγάρια σε καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Νεαροί επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, ή startuppers (δηλαδή στελέχη νεοφυών εταιρειών), που επιθυμούν να έχουν κι έναν χώρο κοντά στη δουλειά τους, που να μπορούν και να μείνουν και να εργαστούν, θα αποτελέσουν το βασικό κοινό στο οποίο θα στοχεύσει η Dimand.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 1 =