αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕπιδότηση έως 9.000 ευρώ για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου- Ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις

Επιδότηση έως 9.000 ευρώ για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου- Ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις

Στην διάθεση των πολιτών θα είναι από αύριο, Πέμπτη 28 Ιουλίου, η πλατφόρμα του «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», η οποία ενθαρρύνει την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων (αυτοκίνητα, δίκυκλα, τρίκυκλα, ποδήλατα), με αυξημένη επιδότηση που φτάνει έως και τα 8.000 ευρώ (ή 9.000 ευρώ με απόσυρση παλαιού οχήματος).

Το νέο πρόγραμμα επιδοτήσεων ανακοίνωσαν σήμερα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας, κ. Αλεξάνδρα Σδούκου.

Παράλληλα, να θυμίσουμε ότι το η δεύτερη φάση του προγράμματος, ήταν αρχικά προγραμματισμένη να ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλιο.

Όπως εξήγησε ο κ. Σκρέκας το πρόγραμμα πετυχαίνει ταυτόχρονα τέσσερις στόχους:

Την ανανέωση του στόλου των οχημάτων
Την ανάπτυξη έξυπνων υποδομών φόρτισης
Τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα
Την εξοικονόμηση πόρων για τους πολίτες

Η κ. Σδούκου διευκρίνισε ότι η επιδότηση αφορά αποκλειστικά την αγορά αμιγώς ηλεκτρικών και όχι plug-in υβριδικών οχημάτων.

Μάλιστα το πρόγραμμα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου του 2021, με την προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων να είναι έως και τις 31/12/2023. Προφανώς, οποιοσδήποτε έχει αγοράσει ή παραγγείλει ηλεκτρικό όχημα από αυτή την ημερομηνία και μετά, έχει την δυνατότητα να υπαχθεί στο πρόγραμμα.

Επίσης, τα κίνητρα και οι επιδοτήσεις αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δικύκλων, και τρικύκλων στη δεύτερη φάση του προγράμματος είναι από τα ισχυρότερα στην Ευρώπη.

Τέλος, ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι στα 50 εκατομμύρια ευρώ και όπως όλα δείχνουν θα λάβει περαιτέρω ενίσχυση το 2023.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + eight =