αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕπενδύστε σε κρυπτονομίσματα μόνο αν είστε έτοιμοι… να χάσετε όλα σας τα χρήματα, λέει η Τράπεζα της Αγγλίας

Επενδύστε σε κρυπτονομίσματα μόνο αν είστε έτοιμοι… να χάσετε όλα σας τα χρήματα, λέει η Τράπεζα της Αγγλίας

Tα κρυπτονομίσματα “δεν έχουν εγγενή αξία” και όσοι επενδύουν σε αυτά θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να χάσουν όλα τους τα χρήματα, προειδοποίησε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (BOE) Άντριου Μπέιλι.

Ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου για την άνοδο της αξίας των κρυπτονομισμάτων, ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγίας σημείωσε: “Δεν έχουν καμία εγγενή αξία. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι επενδυτές δεν τους προσδίδουν αξία, διότι μπορουν να έχουν εξωγενή αξία. Αλλά δεν έχουν αξία από μόνα τους”.

“Θα το επαναλαβώ ξεκάθαρα”, πρόσθεσε ο Ά. Μπέιλι. “Αγοράστε τα μόνο αν είστε έτοιμοι να χάσετε όλα σας τα χρήματα”.

Ανάλογη προειδοποίηση είχε απευθύνει και η βρετανική FCA επισημαίνοντας ότι “η επένδυση σε κρυπτονομίσματα ή επενδύσεις και δανεισμός που συνδέονται με αυτά, ενέχει πολύ υψηλούς κινδύνους για τα χρήματα των επενδυτών”.

Όπως είχε τονίσει τον Ιανουάριο ο εποπτικός φορέας χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, “αυτοί που επενδύουν σε τέτοιου είδους προϊόντα, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να χάσουν όλα τα χρήματά τους”.

Bitcoin, ethereum και dogecoin έχουν σημειώσει μεγάλη άνοδο το τρέχον έτος, θυμίζοντας σε ορισμένους επενδυτές τη “φούσκα” του 2017, όταν το bitcoin εκτοξεύτηκε στα 20.000 δολάρια, για να “βυθιστεί” μόλις στα 3.122 δολάρια ένα χρόνο αργότερα.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + 14 =