αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕπενδύονται 1 εκ. ευρώ για την προβολή και την ανάδειξη της Αμφίπολης

Επενδύονται 1 εκ. ευρώ για την προβολή και την ανάδειξη της Αμφίπολης

Συνέντευξη τύπου, για το ευρωπαϊκό έργο «Bordeless Culture», στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και περιλαμβάνει την ανάδειξη του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη, πραγματοποιήθηκε στο Blagoevgrad της Βουλγαρίας.

Στη συνέντευξη τύπου για το έργο, που είναι ενταγμένο στο διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg Ελλάδα – Βουλγαρία, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε την κατάρτιση στρατηγικής για την πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Αμφίπολης.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά προγράμματα και πόρους, ώστε να προστατεύσει, να αναδείξει και να αξιοποιήσει το σπουδαίο μακεδονικό μνημείο του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη. Προχωρούμε με αποφασιστικότητα στην αξιοποίηση των 2,5 εκ. ευρώ που διασφαλίσαμε από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κι από το Interreg Ελλάδας – Βουλγαρίας και εγγυούμαστε ότι όχι μόνο θα γίνουν όλα τα αναγκαία έργα στο μνημείο, αλλά κι ότι θα αναδείξουμε την ευρύτερη περιοχή της Αμφίπολης, ώστε με επίκεντρο το παγκόσμιο μακεδονικό μνημείο του Τύμβου Καστά να καταστεί πόλος παγκόσμιου τουριστικού ενδιαφέροντος. Σε λίγα χρόνια ο κόσμος που θα επισκέπτεται τον Τύμβο Καστά θα βιώνει μια πραγματικά μοναδική εμπειρία, καθώς πρόκειται για ένα μνημείο, το οποίο αναδεικνύει τον μοναδικό ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο της Κεντρικής Μακεδονίας, ένα μνημείο με εθνική σημασία, που επιβεβαιώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την ιστορική πραγματικότητα της περιοχής μας. Ένα μνημείο που φροντίσαμε να παράγει πλούτο στον τόπο μας, συνδέοντας την ιστορική και πολιτιστική αξία του με την τουριστική διάστασή του», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στη συνέντευξη τύπου στο Blagoevgrad, για την προώθηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας – Βουλγαρίας, ανακοινώθηκαν μια σειρά από δράσεις για την ανάδειξη της Αμφίπολης σε ένα βιώσιμο τουριστικό και πολιτιστικό προορισμό. Ο Δήμος Blagoevgrad μάλιστα διατύπωσε το αίτημα «η επόμενη συνάντηση του έργου ‘Borderless Culture’ να λάβει χώρα στην Αμφίπολη, ώστε να γνωρίσουν από κοντά όλοι οι εταίροι του έργου το σημαντικό αυτό μνημείο».

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο έργο προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ σχεδιάζει να προβεί στη λεπτομερή αποτύπωση, χαρτογράφηση και φωτογράφιση της ευρύτερης περιοχής της Αμφίπολης και των πολιτιστικών μνημείων που περιλαμβάνει, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσω, όπως drones, ενώ θα παράγει και ένα βίντεο καταγραφής – προβολής της περιοχής.

Επίσης, ανέλαβε να εκδώσει τρίγλωσσο οδηγό στα ελληνικά, αγγλικά και βουλγαρικά, ο οποίος θα περιλαμβάνει τα αποτελέσματα της ανασκαφής στον Τύμβο Καστά, όπως και ενημερωτικό έντυπο υλικό, που θα διανέμεται στους επισκέπτες και τουρίστες της περιοχής. Στόχος είναι η βελτίωση του τουριστικού προϊόντος και η ενίσχυση του τουριστικού και πολιτιστικού προφίλ της Αμφίπολης.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη στρατηγική πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής της Αμφίπολης περιλαμβάνει συγκεκριμένα έργα και δράσεις, που θα την καταστήσουν πόλο παγκόσμιου πολιτιστικού τουριστικού προορισμού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four − two =