αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπενδύει 350 εκατ. δολάρια και προσλαμβάνει 7.050 άτομα: Το νέο πλάνο της Tesla για το Gigafactory

Επενδύει 350 εκατ. δολάρια και προσλαμβάνει 7.050 άτομα: Το νέο πλάνο της Tesla για το Gigafactory

Βλέποντας τα πλάνα της Tesla, για το Gigafactory της στην περιοχή της Νεβάδα στις ΗΠΑ, καταλαβαίνεις το πως γίνονται οι σωστές επενδύσεις. Με οφέλη τόσο για την εταιρία, όσο και για την οικονομία της περιοχής και τους εργαζομένους που θα δουλέψουν εκεί.

Το εργοστάσιο για την ώρα χρησιμοποιείται από την Tesla για την παραγωγή μπαταριών λιθίου. Η αρχή της λειτουργίας του έγινε μέσα στο 2016. Ωστόσο, η αμερικανική εταιρία σχεδιάζει να κατασκευάζει εκεί, επίσης τον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων του επερχόμενου Model 3 sedan. Του πρώτου μοντέλου της Tesla το οποίο θα είναι προσιτό στον μέσο αγοραστή, όπως σημειώνει το CNBC.

Το Gigafactory στη Νεβάδα

Μέχρι τώρα στο Gigafactory κατασκευάζονταν μόνο οι μπαταρίες, με τα οχήματα να φτιάχνονται στις εγκαταστάσεις της Καλιφόρνια. Ωστόσο, τώρα τα δεδομένα αλλάζουν, όπως αποκάλυψε ο κυβερνήτης της Νεβάδα, Brian Sandoval. Με τα πλάνα της Tesla να μοιάζουν εντυπωσιακά με μια πρώτη ματιά.

Συγκεκριμένα, η εταιρία αναμένεται να επενδύσει εκεί 350 εκατ. δολάρια και θα προσλάβει επιπλέον 550 εργαζομένους. Σημειώνεται, ότι οι εν λόγω προσλήψεις θα είναι επιπλέον από τις 6.500 που έχει ήδη δεσμευτεί ότι θα κάνει η Tesla για το Gigafactory. Μάλιστα, η Tesla επιβεβαίωσε τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Brian Sandoval.

Όλα αυτά, για να «τρέξει» το γενικότερο σχέδιο που έχει ο Elon Musk στο μυαλό του. Στόχος; Η παραγωγή 500.000 αυτοκινήτων μέχρι το 2018. Και 1.000.000 οχήματα μέχρι το 2020.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × four =