αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕπεκτάσεις του μετρό προς Ίλιον, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στο βάθος… Μαρούσι

Επεκτάσεις του μετρό προς Ίλιον, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στο βάθος… Μαρούσι

Στον άμεσο προγραμματισμό των νέων έργων υποδομών αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης μιλώντας στο 5ο Συνέδριο ITC 2022 που διοργανώνεται από τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες ypodomes.com και metaforespress.gr, προαναγγέλλοντας την προκήρυξη του διαγωνισμού για την επέκταση της Γραμμής 2 του μετρό προς Ίλιον με τρεις νέους σταθμούς στις αρχές του φθινοπώρου.

«Μέσα στον τελευταίο χρόνο έχουμε δημοπρατήσει πάνω από 6 δισεκατομμύρια σε έργα. Και είμαστε σίγουροι ότι μέσα στο α’ εξάμηνο του 2023 θα έχουμε δημοπρατήσει επιπλέον έργα συνολικού προϋπολογισμού 4 δισ. ευρώ», είπε, προσθέτοντας ότι έχουν συμβασιοποιηθεί έργα ύψους 3,5 δισ. ευρώ και ήδη υλοποιούνται.

Επέκταση προς πάσα κατεύθυνση

Στην ανάγκη επέκτασης του μετρό σε συνδυασμό με τον μηδενισμό των αντιδράσεων αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό κ. Νίκος Κουρέτας, παρουσιάζοντας αναλυτική εικόνα των επεκτάσεων που σχεδιάζονται. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως οι τρεις νέοι σταθμοί στη Γραμμή 2 θα εξυπηρετούν καθημερινά σχεδόν 55.000 επιβάτες, ενώ το κόστος του έργου θα ανέλθει στα 350 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, στη νότια πλευρά σχεδιάζεται η επέκταση με τρεις σταθμούς, ενώ η Γραμμή 1 προβλέπεται να καταλήξει στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με επιπλέον τρεις νέους ενδιάμεσους σταθμούς. Ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό δήλωσε ότι ήδη γίνονται μελέτες για επιπλέον επεκτάσεις, όπως αυτή από Γουδί προς Μαρούσι και από το Άλσος Βεΐκου προς Πετρούπολη, με δέκα νέους σταθμούς.

«Συναρπαστική περίοδος για τις υποδομές στην Ελλάδα»

«Συναρπαστική» για τα έργα υποδομών χαρακτήρισε την παρούσα χρονική περίοδο στην Ελλάδα ο Gregg Welch, αντιπρόεδρος της Parsons, η oποία επιστρέφει στη χώρα μετά από πενήντα χρόνια. Απαντώντας στην ερώτηση ποια είναι τα βασικά κλειδιά για την καλύτερη δυνατή διαχείριση των μεγάλων τεχνικών έργων, ο κ. Welch αναφέρθηκε στον έγκαιρο στρατηγικό σχεδιασμό, τη σύμπνοια όλων των εμπλεκόμενων φορέων και την εκτίμηση και διαχείριση ρίσκου.

«Πόλος έλξης διεθνούς επιχειρηματικού ενδιαφέροντος»

«Η Ελλάδα έχει διανύσει μεγάλη διαδρομή προόδου. Η εικόνα της έχει αλλάξει διεθνώς, καθώς ο κόσμος των υποδομών ανεβάζει ταχύτητα», επεσήμανε ο κ. Μανώλης Σιγάλας, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hill International Νότιας Ευρώπης. Όπως είπε, η χώρα μας και ο κλάδος των υποδομών καθίστανται πόλος έλξης επιχειρηματικού ενδιαφέροντος από σημαντικές εταιρείες ανά τον κόσμο. «Πρέπει τώρα να δουλευτεί η εξωστρέφεια του κλάδου, ώστε να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε έργα στο εξωτερικό. Οι Έλληνες νέοι θα πρέπει να πρωταγωνιστήσουν στο διεθνές στερέωμα των υποδομών τα επόμενα χρόνια. Η Ελλάδα διαθέτει μια μεγάλη δεξαμενή στελεχών και, πέρα από το μισθολογικό, είναι σημαντικό να τους δοθεί προοπτική», εκτίμησε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 4 =