αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕπανεκκινεί η πολυσυζητημένη επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές

Επανεκκινεί η πολυσυζητημένη επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές

Στο επόμενο στάδιο προχωρά η υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου της Ελληνικός Χρυσός στη B.A. Χαλκιδική συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη χρηματοδότηση των Σκουριών και τη λήψη της τελικής επενδυτικής απόφασης από το Διοικητικό Συμβούλιο της Eldorado Gold.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ολοκλήρωσε τη σύναψη συμφωνίας δανειοδότησης, ύψους 680 εκατ. ευρώ, με την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς.

Οι εξελίξεις αυτές, σηματοδοτούν την ολοκλήρωση δυο σημαντικών ορόσημων που θα ανοίξουν το δρόμο στην Ελληνικός Χρυσός να ξεκινήσει τις εργασίες για την κατασκευή του νέου υπερσύγχρονου μεταλλείου των Σκουριών. Σύμφωνα με τον George Burns, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eldorado Gold, η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει για πρώτη φορά εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2025 και να αυξηθεί περαιτέρω στη συνέχεια, καθώς θα βελτιστοποιούνται οι εγκαταστάσεις στις Σκουριές.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Αντιπρόεδρος Ελλάδας της Eldorado Gold και Πρόεδρος της Ελληνικός Χρυσός Χρήστος Μπαλάσκας τόνισε: «Κάναμε δυο πολύ μεγάλα βήματα που μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε αποφασιστικά προς τον τελικό μας στόχο που είναι η πλήρης έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας των Σκουριών. Θέλω να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο της Eldorado Gold για την έγκριση της επενδυτικής απόφασης, καθώς και όλους τους εργαζόμενους της Ελληνικός Χρυσός για τη συνεισφορά τους σε αυτήν την προσπάθεια».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 4 =