αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕπίσημο: Χωρίς τεστ για κορονοϊό και καραντίνα, οι τουρίστες που θα έρχονται στην Ελλάδα

Επίσημο: Χωρίς τεστ για κορονοϊό και καραντίνα, οι τουρίστες που θα έρχονται στην Ελλάδα

Η Ελλάδα ανοίγει τις πόρτες τις προς τους ξένους τουρίστες ενόψει του καλοκαιριού. Μάλιστα όπως σημείωσε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, δεν θα υπάρχει υποχρεωτικό τεστ για κορονοϊό στους τουρίστες που θα εισέρχονται στην χώρα, ούτε θα μπαίνουν σε καραντίνα. Πιο συγκεκριμένα, θα γίνονται κάποιοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι έναντι του κορονοϊού, αλλά όχι υποχρεωτική καραντίνα και τεστ.

Οπως είπε ο υπουργός πρώτο βήμα αποτελεί η έναρξη του εσωτερικού τουρισμού την 1 Ιουνίου με το άνοιγμα των camping και των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας. Στις 25 Μαΐου αρχίζει το γιότινγκ. Τα υπόλοιπα καταλύματα θα ανοίξουν στις 15 Ιουνίου.

Ο τουρισμός εξωτερικού θα αρχίσει από τις 15 Ιουνίου (μόνο μέσω του Ελ. Βενιζέλος), οπότε θα απελευθερωθεί η είσοδος επισκεπτών από περίπου 20 χώρες. Θα αφορά επισκέπτες με καλά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά, ενώ θα αξιολογούνται και κριτήρια όπως: Οδική πρόσβαση, Μεσαίας απόστασης αεροπορικώς, Ομογενειακές κοινότητες.

Ένα δεύτερο κύμα χωρών θα προστεθεί την 1η Ιουλίου (αφορά όλα τα αεροδρόμια της χώρας), από το οποίο θα εξαιρεθούν μόνο χώρες με αρνητικά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά. Η σταδιακή άρση των υπόλοιπων εξαιρέσεων ορίστηκε για τις 15 Ιουλίου.

Στο πλαίσιο των μέτρων για την διαχείριση κρουσμάτων κορονοϊού, κάθε κατάλυμα θα έχει έναν συνεργαζόμενο γιατρό αλλά και έναν συντονιστή. Επίσης, θα οριστούν ειδικοί «χώροι καραντίνας» ανά περιφέρεια έως ότου να μεταφερθεί τυχόν ασθενής σε δομή υγείας. Ειδικά για τα νησιά, δρομολογείται η εγκατάσταση συνολικά 20 νέων αναλυτών για tests στα νησιά, ενώ εξασφαλίζεται και η λειτουργία 600 κλινών COVID-19.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − five =