αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπίσημο: Ο Σκλαβενίτης εξαγόρασε την «AS Αγορά»

Επίσημο: Ο Σκλαβενίτης εξαγόρασε την «AS Αγορά»

Κλείδωσε επί της αρχής η δωδέκατη εξαγορά του ομίλου Σκλαβενίτη καθώς πριν από λίγες μέρες υπεγράφη προσύμφωνο με την αλυσίδα Σανίδας Παπακωνσταντίνου ΙΚΕ με έδρα τη Λάρισα, η οποία φέρει την ταμπέλα «AS Αγορά».

Η θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων που είχαν ξεκινήσει από τα τέλη του Δεκεμβρίου επισφραγίστηκε με το προσύμφωνο ενώ στους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθεί η εξαγορά, όπως μεταδίδει η Ναυτεμπορική.

Η AS Αγορά με βάση την εικόνα του ισολογισμού του 2021 εμφανίζει δυναμική τζίρου περί τα 10 εκατ. ευρώ σε ένα δίκτυο 9 καταστημάτων, τα οποία δεν είναι ιδιόκτητα αλλά μισθώνονται. Η αλυσίδα δέχθηκε σημαντικές πιέσεις τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να εμφανίζει αρνητικά ίδια κεφάλαια 1,18 εκατ. ευρώ, με το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων υπερβαίνει το σύνολο των κυκλοφορούντων περιουσιακών στοιχείων κατά 2,2 εκατ. ευρώ ενώ οι συσσωρευμένες ζημιές διαμορφώνονται σε 1,09 εκατ. ευρώ.

Με αυτή τη νέα εξαγορά, η αλυσίδα Σκλαβενίτης, αποκτά 9 καταστήματα της AS Αγορά, τζίρο άνω των 10 εκατ. ευρώ ενώ παράλληλα ενισχύει τη θέση της στο Θεσσαλικό κάμπο.

Η AS Αγορά ξεκίνησε τη δραστηριότητα της στα τέλη του 2015 όταν άνοιξε το πρώτο κατάστημα της στον Άγιο Αθανάσιο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − one =