αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπίσημο: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάνει μπάσιμο για την Forthnet

Επίσημο: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάνει μπάσιμο για την Forthnet

Tις αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για την εξαγορά του χρέους της τάξεως των 310 εκατ. ευρώ της Forthnet, στις οποίες έχει εισέλθει ο όμιλος του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη, επιβεβαίωσε την Παρασκευή το απόγευμα η διοίκηση της εταιρείας. Με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο, η Forthnet «επιβεβαιώνει την υποβολή πρότασης από εταιρεία του ομίλου Alter Ego Mass Media S.A., προς τις Τράπεζες Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Αττικής αναφορικά με τα ανοίγματά τους, συμπεριλαμβανομένων μετοχών και μετατρέψιμων ομολογιών, έναντι της εταιρείας και της θυγατρικής της Forthnet Media A.E.». Υπενθυμίζεται πως όπως αποκάλυψε την περασμένη Πέμπτη η Καθημερινή φέρεται να συζητείται τίμημα πέριξ των 40 εκατ. ευρώ για το σύνολο του δανεισμού, ενώ καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως στη συμφωνία αυτή θα περιλαμβάνεται πιθανότατα και ποσοστό των μετοχών που ελέγχουν οι τρεις βασικές πιστώτριες τράπεζες (Πειραιώς 13,6929%, Εθνική 11,01%, Alpha 7,69%, Attica 3%).

Όπως σημειώνει η Καθημερινή, οι τρέχουσες συζητήσεις, που φέρονται να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, αποτελούν το τελευταίο επεισόδιο στην πολυετή προσπάθεια των τραπεζών, που άρχισε από τα μέσα του 2016, για την πώληση της Forthnet. Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας και εκτός του δανεισμού έχει σημαντικές υποχρεώσεις, αντίστοιχου ύψους, προς προμηθευτές. Πριν από την εμφάνιση του ομίλου Μαρινάκη, οι τράπεζες βρίσκονταν σε συζητήσεις με τον όμιλο Κυριακού (ΑΝΤ1), καθώς είχαν de facto αποσυρθεί οι Vodafone Ελλάδος και Wind Hellas, οι οποίες και επεδίωκαν να καταθέσουν κοινή προσφορά. Η περίοδος αποκλειστικής διαπραγμάτευσης με την πλευρά του ομίλου Κυριακού έληγε στα τέλη Ιουλίου, πήρε παράταση ενός μηνός, και τελικά κρίθηκε από τις τράπεζες άκαρπη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Forthnet προς το Χ.Α., η πρόταση της Alter Ego συμφερόντων Ευ. Μαρινάκη «τελεί υπό όρους και η διαδικασία αξιολόγησής της εναπόκειται στις τράπεζες, χωρίς συμμετοχή της εταιρείας στη διαδικασία αυτή». Η εταιρεία δεσμεύεται πως «θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό, με νεότερη ανακοίνωση της για οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με την πρόταση, όταν και εφόσον ενημερωθεί σχετικά από τις τράπεζες».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + one =