αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕπίσημο: Ξεκινούν ψώνια με click away. Ανοιχτά κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία

Επίσημο: Ξεκινούν ψώνια με click away. Ανοιχτά κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία

Το πλαίσιο κάτω από το οποίο θα λειτουργήσει η αγορά στις γιορτινές ημέρες, ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας. Όπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, από την Κυριακή θα επιτρέπεται η μετάβαση του πελάτη στα καταστήματα λιανεμπορίου μέσω του click away (με sms Νο2). Αυτός θα είναι ο μόνος τρόπος για να κάνει κάποιος τις αγορές του (πέρα της online μεθόδου).

Οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν με το click away νοούνται ως παραμένουσες κλειστές με κρατική εντολή- και θα έχουν όλα τα βοηθήματα που προβλέπονται. Η απόφαση του click away γιατί οι ταχυμεταφορές έχουν φτάσει στα όρια της λειτουργίας τους. 

Επίσης:

Ανοίγουν τα κομμωτήρια από την Δευτέρα 14/12/2020 (αποκλειστικά με ραντεβού).

Ανοίγουν τα βιβλιοπωλεία από την Δευτέρα 14/12/2020.

Ανοίγουν οι εκκλησίες ανήμερα τα Χριστούγεννα και τα Φώτα με 9 άτομα στις εκκλησίες και 25 ατόμων στους μητροπολιτικούς ναούς.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ και μένουν τα sms. Ισχύει για όλες τις ημέρες των γιορτών.

Μειώνονται στις 3 οι ημέρες καραντίνας για όσους έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

Ο Στέλιος Πέτσας είπε ξεκινώντας την ενημέρωση ότι είναι ανησυχητική η κατάσταση στην Δυτική Αττική και σε άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Είπε ότι η κατάσταση δεν είναι ικανοποιητική και έτσι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε επανεκκίνηση με τον τρόπο που θα θέλαμε. Καταστάσεις συνωστισμού όπως στην Γαλλία και στην Βρετανία προκαλούν ανησυχία. 

Αναφερόμενος πιο αναλυτικά στην μέθοδο του click away, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι «αν παρατηρηθούν εικόνες μαζικού συνωστισμού, θα πάρουμε πίσω αυτή την λειτουργία». Η μέθοδος αυτή έγκειται στο εξής χαρακτηριστικό: ο πελάτης θα κάνει την παραγγελία του μέσω e-shop ή μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας και πληρωμής μέσω POS έξω από το κατάστημα. Ο πελάτης θα πρέπει να έχει είτε ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής είτε sms από την επιχείρηση με την ημερομηνία και ώρα παραλαβής. Μόνο ένας θα παραλαμβάνει την παραγγελία. Η παραγγελία θα παραδίδεται σε έναν και θα παραλαμβάνεται από έναν.

Ο υπουργός κάλεσε να τηρηθούν οι όροι που ανέφερε και τόνισε ότι ουρές θα επιτρέπονται έως 9 άτομα. Και απόσταση 2 μέτρα ο ένας από τον άλλον.

Όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, όποιο κατάστημα παραβεί το αυστηρό πλαίσιο του click away θα έχει πρόστιμο από 2.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης από 15 έως 90 ημέρες. 

Όλο το παραπάνω πλάνο ισχύει ως τις 7 Ιανουαρίου 2021.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 15 =