αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕπίσημο: Η Airbus ετοιμάζεται να βγάλει για δοκιμές ιπτάμενο αυτοκίνητο μέσα στο 2017

Επίσημο: Η Airbus ετοιμάζεται να βγάλει για δοκιμές ιπτάμενο αυτοκίνητο μέσα στο 2017

To Airbus Group σκοπεύει να δοκιμάσει ένα πρωτότυπο αυτόνομου ιπτάμενου αυτοκινήτου, με σκοπό την αποφυγή της κυκλοφοριακής συμφόρησης στους δρόμους των πόλεων, μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός του τη Δευτέρα.

Η Airbus πέρυσι δημιούργησε ένα τμήμα ονόματι Urban Air Mobility, που ασχολείται με θέματα όπως ένα όχημα για μεταφορά μεμονωμένου ατόμου ή ένα όχημα τύπου ελικοπτέρου που θα μπορεί να μεταφέρει πολλούς. Σκοπός είναι οι χρήστες να το κλείνουν μέσω μιας εφαρμογής, παρόμοια με τις υπηρεσίες car-sharing.

«Πριν από 100 χρόνια, οι δημόσιες μεταφορές πήγαν κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, τώρα έχουμε την τεχνολογική γνώση να πάμε πάνω από αυτήν» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus, Τομ Έντερς, στη συνδιάσκεψη DLD στο Μόναχο, προσθέτοντας πως ελπίζει η Airbus να μπορέσει να πετάξει ένα όχημα επίδειξης για μεταφορά μεμονωμένων ατόμων μέχρι το τέλος του έτους.

«Είμαστε στη φάση του πειραματισμού, παίρνουμε αυτή την ανάπτυξη πολύ σοβαρά» είπε, προσθέτοντας ότι η Airbus αναγνωρίζει πως τέτοιες τεχνολογίες θα πρέπει να είναι «καθαρές» για να αποφεύγεται η περαιτέρω μόλυνση πόλεων που ούτως ή άλλως έχουν τέτοια προβλήματα λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Όπως πρόσθεσε, η χρήση των ουρανών θα μείωνε επίσης τα κόστη όσον αφορά στον σχεδιασμό αστικών υποδομών. «Με τις πτήσεις, δεν χρειάζεται να ρίξεις δισεκατομμύρια σε τσιμεντένιες γέφυρες και δρόμους» είπε.

Ο Έντερς σημείωσε πως η Airbus, ως η μεγαλύτερη κατασκευάστρια πολιτικών ελικοπτέρων στον κόσμο, θέλει να επενδύσει στην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών όπως η αυτόνομη κίνηση και η τεχνητή νοημοσύνη, για να φέρει μια νέα εποχή ιπτάμενων αυτοκινήτων.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + 16 =