αρχικηVIRALΕπίσημο: Η Ρωσία ξεκίνησε την παραγωγή του εμβολίου κατά του Covid-19

Επίσημο: Η Ρωσία ξεκίνησε την παραγωγή του εμβολίου κατά του Covid-19

Η Ρωσία άρχισε την παραγωγή του νέου εμβολίου της κατά της Covid-19, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το οποίο επικαλείται το υπουργείο Υγείας.

«Η παραγωγή του εμβολίου εναντίον της μόλυνσης από τον κορονοϊό που αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Επιστημονικό Ινστιτούτο Γκαμαλέγια έχει ξεκινήσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Το ρωσικό υπουργείο Υγείας υποστηρίζει πως το εμβόλιο, με την επωνυμία Sputnik V, έχει περάσει από όλους τους απαραίτητους ελέγχους και έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να κτίζει ανοσία απέναντι στον SARS-CoV-2, όμως ορισμένοι επιστήμονες εκφράζουν φόβους ότι η Μόσχα μπορεί να βάζει το εθνικό κύρος πάνω από την ασφάλεια.

Άμεσα η δημοσίευση πληροφοριών για τις δοκιμές

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Μιχαήλ Μουράσκο, προ ημερών, η Ρωσία θα δημοσιεύσει τις πληροφορίες για τις προκλινικές και κλινικές δοκιμές του νέου εμβολίου κατά του κορονοϊού.

«Τις προσεχείς ημέρες, ίσως τη Δευτέρα, θα δημοσιευθούν πληροφορίες για τις προκλινικές και κλινικές δοκιμές» δήλωσε, χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κριτική για το ρωσικό εμβόλιο σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την έλλειψη διαθέσιμων πληροφοριών σχετικά με τις δοκιμές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια είναι τα πρώτα συμπτώματα του κορονοϊού (και ποια ακολουθούν μετά)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − three =