αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπίσημο: Άλλαξε χέρια η Creta Farms

Επίσημο: Άλλαξε χέρια η Creta Farms

Στα χέρια της Impala Hellas περιήλθε και επισήμως ο έλεγχος της αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms, η οποία τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα ρευστότητας.

Όπως ανακοίνωσε η κρητική εταιρεία, οι δύο πλευρές υπέγραψαν ιδιωτικό συμφωνητικό για τη μεταβίβαση της επιχείρησης στην Impala Hellas Μονοπρόσωπη Α.Ε.

Η συμφωνία, μεταξύ άλλων, προβλέπει τη σταδιακή αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας, οι οποίες ξεπερνούν τα 109 εκατ. ευρώ, καθώς και τη μεταβίβαση τμήματος των υποχρεώσεων προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Παράλληλα, η Impala Hellas καλείται να επενδύσει συνολικά 20 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2 εκατ. ευρώ αφορούν την ενδιάμεση χρηματοδότηση. Τα εναπομείναντα 18 εκατ. ευρώ θα διοχετευτούν εντός της 10ετίας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Impala Investment BC είναι μία -ελληνικών συμφερόντων- ολλανδική επενδυτική εταιρεία, επικεφαλής της οποίας είναι ο Δημήτρης Βιντζηλαίος. 

Τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση

Στις 23.10.2020 υπεγράφη μεταξύ της εταιρείας και της ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΒΕΕ (τ. με την επωνυμία Impala Hellas Μονοπρόσωπη Α.Ε.) το από 23.10.2020 Ιδιωτικό Συμφωνητικό – Πρωτόκολλο Μεταβίβασης Επιχείρησης. Δυνάμει του εν λόγω Πρωτοκόλλου, η εταιρεία μεταβίβασε στη ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΒΕΕ, η οποία αποδέχτηκε και ανέλαβε την επιχείρηση της εταιρείας, όπως αυτή ορίζεται στην από 05.02.2020 Συμφωνία Εξυγίανσης, ήτοι μέρους του ενεργητικού και του παθητικού της εταιρείας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην προαναφερόμενη Συμφωνία Εξυγίανσης, την υπ’ αριθ. 11/2020 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρεθύμνου και το από 23.10.2020 Πρωτόκολλο.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − four =