αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕπίθεση χάκερ στο Μητρώο Ελληνικών Ονομάτων Internet- Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν ελληνικά domain

Επίθεση χάκερ στο Μητρώο Ελληνικών Ονομάτων Internet- Τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν ελληνικά domain

Επίθεση από χάκερ δέχτηκε το Μητρώο Ελληνικών Ονομάτων Internet που εδρεύει στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας. Σύμφωνα με ενημέρωση που στάλθηκε σήμερα σε ιδιοκτήτες ελληνικών domain: Το Μητρώο ονομάτων χώρου με κατάληξη [.gr] και [.ελ] υπέστη επίθεση κατά των πληροφοριακών του συστημάτων. Η επίθεση αυτή είναι τμήμα μιας γενικότερης προσπάθειας, σε διεθνές επίπεδο, να επηρεασθεί αρνητικά η λειτουργία των Μητρώων ονομάτων του διαδικτύου. Από τη διερεύνηση του περιστατικού δεν προέκυψαν στοιχεία για διαρροή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Μητρώου ονομάτων χώρου με κατάληξη [.gr] και [.ελ] να διασφαλίσει την ακεραιότητα των δεδομένων του, καθώς και να προστατεύσει τους δικαιούχους των διαδικτυακών ονομάτων, προχώρησε σε άμεση αλλαγή των κωδικών εξουσιοδότησης των ονομάτων χώρου [.gr] και [.ελ]. Για αυτό τον λόγο οι ιδιοκτήτες πρέπει να απευθυνθούν στο καταχωρητή τους.

Επιπρόσθετα, ως προληπτικό μέτρο προστασίας, αλλά και συνολικότερα για τη διευκόλυνση των δικαιούχων, σύντομα θα τροποποιηθεί η διαδικασία αλλαγής των κωδικών εξουσιοδότησης των ονομάτων χώρου [.gr] και [.ελ].

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 3 =