αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕπίδομα 220 ευρώ τον μήνα για ανέργους που βρίσκουν δουλειά

Επίδομα 220 ευρώ τον μήνα για ανέργους που βρίσκουν δουλειά

Μισό επίδομα ανεργίας, δηλαδή 220 ευρώ το μήνα, θα παίρνουν οι άνεργοι που πιάνουν δουλειά πλήρους απασχόλησης έως ότου εξαντληθεί το διάστημα που θα είχαν το επίδομα αν δεν έπιαναν δουλειά.

Όπως μεταδίδει ο Ελεύθερος Τύπος, με την πρόσληψή τους θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το μισό επίδομα για το διάστημα που υπολείπεται μέχρι τη λήξη της επιδότησής τους, ενώ αν απολυθούν και τους απομένει ακόμη χρόνος από το επίδομα, τότε θα το παίρνουν ολόκληρο.

Το μέτρο αρχίζει να ισχύει άμεσα και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και ανέργους που βρήκαν απασχόληση και είχαν σε εκκρεμότητα αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας.

Με τη διάταξη αυτή δίδεται πρόσθετο κίνητρο στους ανέργους για να βρουν δουλειά, καθώς πέραν του μισθού θα παίρνουν το 50% του επιδόματος ανεργίας.

Τροπολογία

Την προϋπόθεση της πλήρους απασχόλησης προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών «Πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και διαχείριση κινδύνων στον δημόσιο τομέα». Με την τροπολογία, τροποποιείται η παράγραφος 1 του άρθρου 25 του νόμου 4921/2022 και αποσαφηνίζεται ότι ως προϋπόθεση για την παράταση της καταβολής κατά το ήμισυ του επιδόματος ανεργίας είναι ο άνεργος να προσληφθεί σε θέση μισθωτής εργασίας πλήρους απασχόλησης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − fourteen =