αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕπίδομα ακρίβειας: Ποιοι θα πάρουν το «200αρι»

Επίδομα ακρίβειας: Ποιοι θα πάρουν το «200αρι»

Το πως και πότε θα δοθεί το επίδομα ακρίβειας “αποκαλύπτει” τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή αργά το βράδυ της Τρίτης (29.03.2022).

Η τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας. Περιγράφει τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης (επίδομα ακρίβειας) στους χαμηλοσυνταξιούχους, τους δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος, τους ανασφάλιστους υπερήλικες, τους δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και τους δικαιούχους επιδόματος παιδιού, πριν από το Πάσχα.

Το επίδομα ακρίβειας, ύψους 200 ευρώ θα δοθεί έως τις 21 Απριλίου.

Δικαιούχοι είναι όσοι τον Μάρτιο πήραν:

  • οριστική ή προσωρινή σύνταξη ή προκαταβολή κύριας σύνταξης, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου,
  • προσυνταξιοδοτική παροχή,
  • αναπηρικά επιδόματα
  • σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 4387/2016 (ανάπηροι πολέμου, καλλιτέχνες, κλπ).

Υπάρχουν και κάποιοι που μπορεί να πάρουν 400 ευρώ ως επίδομα ακρίβειας. Σύμφωνα με την τροπολογία το ύψος της ενίσχυσης ανά δικαιούχο είναι 200 ευρώ, ανεξάρτητα του αριθμού εξαρτώμενων μελών. Σε περίπτωση που και οι δύο σύζυγοι είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης, τότε το επίδομα θα δοθεί και στους δυο, άρα θα πάρουν 400 ευρώ. Η ενίσχυση θα είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν συμψηφίζεται με τυχόν χρέη του συνταξιούχου.

Η τροπολογία προβλέπει, επίσης, ότι θα δοθεί αναλογικά δώρο Πάσχα σε εργαζομένους σε εστίαση, πολιτισμό ή άλλους που τέθηκαν σε αναστολή τον Ιανουάριο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − twelve =