αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕξελίξεις στο “Cambas Project” στην Παλλήνη

Εξελίξεις στο “Cambas Project” στην Παλλήνη

Μια νέα μεγάλη επένδυση σε έναν ιστορικό χώρο, που εκκρεμεί για περισσότερο από μια δεκαετία, φαίνεται πως παίρνει μπροστά για την υλοποίησή της.

H REDS, θυγατρική εταιρεία της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, εκτός από το Smart Park στα Σπάτα και την ανάπλαση στη Μαρίνα Αλίμου μεταξύ άλλων, έχει καταθέσει προς έγκριση μια ακόμη μεγάλη επένδυση στην περιοχή των Μεσογείων.

Το Cambas Project, μία μεικτή επένδυση γραφείων, μαζί με εμπορικό κέντρο και ξενοδοχείο μεταξύ άλλων, κόστους άνω των 200 εκ. ευρώ, βρίσκεται σε στάδιο εγκρίσεων και σύμφωνα με πληροφορίες το ΣτΕ το προσεχές διάστημα θα γνωμοδοτήσει σχετικά με το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τους πολεοδομικούς όρους.

Εφόσον υπάρξει θετική γνωμοδότηση, το Π.Δ. θα δρομολογηθεί για υπογραφή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Κατόπιν, θα μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία για την έκδοση των οικοδομικών αδειών και να ξεκινήσει το έργο.

Το προφίλ της επένδυσης

Το Cambas Project θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο 315 στρεμμάτων, στην έκταση του παλιού οινοποιείου Καμπά στην Κάντζα. Δομήσιμη επιφάνεια ορίζονται τα 89.000 τ.μ.

Το έργο θα συνδυάζει την ανάδειξη των διατηρητέων κτιρίων της πρώην οινοποιίας Καμπά με μία νέα σύγχρονη ανάπτυξη, σε υπαίθριο περιβάλλον με χρήσεις γραφείου, αγοράς, ψυχαγωγίας και πολιτισμού.

Σημαντικό ρόλο στο νέο χώρο που θα δημιουργηθεί θα παίζει το “Central Plaza”, ένας ανοιχτός χώρος για υπαίθριες δραστηριότητες (προβολές κινηματογραφικών ταινιών, πολιτιστικά δρώμενα κτλ.), ενώ θα περιλαμβάνει έναν αστικό αγρό και αμφιθεατρικό πάρκο. H ανάπτυξη θα διαθέτει ακόμη μία εκκλησία, χώρους αθλητικών δραστηριοτήτων, χώρο εστίασης σε εγγύτητα με τεχνητή λίμνη και μουσείο οινοποιίας.

Το ύψος της επένδυσης είναι 220 εκ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 1.600 νέες θέσεις εργασίας.

Συνεργασία με το Δήμο Παλλήνης

Για να πάρει προσεχώς το Cambas Project σάρκα και οστά, απαραίτητη ήταν και παραμένει ακόμα φυσικά, η αγαστή συνεργασία της REDS με τον Δήμο Παλλήνης.

Ακριβώς στο πλαίσιο αυτό, η REDS έχει συμφωνήσει ότι το 50% της συνολικής έκτασης (ήτοι 157 στρέμματα) του Cambas Project θα παραχωρηθεί στον Δήμο Παλλήνης προς κοινόχρηστη χρήση των πολιτών. Με το υπόλοιπο 50% της έκτασης, ασφαλώς, να πηγαίνει για την κατασκευή κτιρίων γραφείων, ξενοδοχείων και όλων των άλλων χώρων που συμπεριλαμβάνονται στην επένδυση. Την ίδια στιγμή, 80 περίπου θα είναι τα στρέμματα ακάλυπτων χώρων πρασίνου και κυκλοφορίας στο πάλαι ποτέ οινοποιείο Καμπά.

Να υπογραμμιστεί ότι η θυγατρική της REDS, «KΑΝΤΖΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.», έχει υπογράψει και μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Παλλήνης για το τελικό σχέδιο του έργου.

Πηγή: bizness.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 16 =