αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Ενοικιάζεται στούντιο 42 τ.μ. στην Καλλιθέα με 3.000 ευρώ τον μήνα»: Οι «τρελές» αγγελίες που θα δεις στο πεδίο των ακινήτων

«Ενοικιάζεται στούντιο 42 τ.μ. στην Καλλιθέα με 3.000 ευρώ τον μήνα»: Οι «τρελές» αγγελίες που θα δεις στο πεδίο των ακινήτων

Αγγελίες ενοικίασης διαμερισμάτων που μοιάζουν με… τυπογραφικό λάθος μπορεί να αλιεύσει κανείς στο Διαδίκτυο αυτή την εποχή, δείγμα των υπερβολών ορισμένων ιδιοκτητών, αλλά και της γενικότερης έλλειψης επαρκούς αποθέματος ακινήτων είτε για ενοικίαση είτε για αγορά, ώστε να «εκλογικευτούν» και οι ζητούμενες τιμές. «Νεόδμητο διαμέρισμα στην Καλλιθέα, πολυτελείας, 5ος όροφος, 63 τ.μ. Τιμή 3.000 ευρώ/μήνα», γράφει μια αγγελία, με αποτέλεσμα αρκετοί χρήστες να αναρωτιούνται αν πρόκειται για λάθος από την πλευρά του μεσιτικού γραφείου. Το συγκεκριμένο ακίνητο ζητείται αντί του εξωπραγματικού ποσού των 47,5 ευρώ/τ.μ., τιμή που είναι δεκαπλάσια εκείνης που επικρατούσε πριν από μερικά χρόνια.

Οπως φαίνεται όμως δεν πρόκειται για λάθος, καθώς επίσης στην Καλλιθέα, μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αττικής, ένα στούντιο εμβαδού 42 τ.μ., εκμισθώνεται αντί 3.000 ευρώ/μήνα, όπως σημειώνει η Καθημερινή σε αναλυτικό ρεπορτάζ της.

Πρόκειται για ακίνητο που βρίσκεται εντός ενός συγκροτήματος επιπλωμένων διαμερισμάτων, που αξιοποιούνται κυρίως μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το συγκεκριμένο δίνεται και μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης. Στην τιμή του περιλαμβάνονται υπηρεσίες καθαρισμού και αλλαγής σεντονιών και πετσετών μία φορά την εβδομάδα, όπως επίσης και τα έξοδα ρεύματος, ύδρευσης, θέρμανσης και Internet. Δεν περιλαμβάνεται όμως ο φόρος ξενοδοχείου!

Στην Κυψέλη, δώμα σε ταράτσα (μεταλλική κατασκευή) εκμισθώνεται αντί 300 ευρώ! Αντίστοιχα, στη Νέα Σμύρνη ένα διαμέρισμα πρώτου ορόφου, 63 τ.μ., ζητάει ενοίκιο 650 ευρώ, ενώ στο Παλαιό Φάληρο, με τα ίδια χρήματα μπορεί κανείς να διαλέξει μια γκαρσονιέρα των 27 τ.μ. Παρόμοιο ακίνητο στα Χανιά της Κρήτης εκμισθώνεται αντί 550 ευρώ, ή 18,33 ευρώ/τ.μ., ενώ στην Πάτρα θα βρει κανείς μια μονοκατοικία των 200 τ.μ., αλλά σε κατάσταση λίγο πριν την κατεδάφιση, να εκμισθώνεται αντί 500 ευρώ!

Από την άλλη πλευρά, παρατηρούνται και αρκετές περιπτώσεις ιδιοκτητών που προσπαθούν με ιδιαίτερο τρόπο να αποφύγουν τυχόν περιπτώσεις κακοπληρωτών ενοικιαστών.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ένας ιδιοκτήτης που εκμισθώνει στούντιο 26 τ.μ. για 550 ευρώ στην περιοχή Κουντουριώτικα, πίσω από τον σταθμό μετρό του Μεγάρου Μουσικής, διαφημίζει την ύπαρξη ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων (λόγω της παρουσίας της πρεσβείας των ΗΠΑ στο σημείο).

Επειδή το διαμέρισμα παρέχει και ασφάλεια, ο ιδιοκτήτης ξεκαθαρίζει πως ο δυνητικός ενοικιαστής θα πρέπει να έχει δηλωμένο εισόδημα τουλάχιστον 24.000 ευρώ ετησίως.

Ενας άλλος ιδιοκτήτης διαμερίσματος 76 τ.μ. στο Παγκράτι, ζητεί 500 ευρώ για το ακίνητό του. Πρόκειται ομολογουμένως για μια λογική τιμή. Το πρόβλημα είναι ότι θέλει να πληρώνεται μια φορά τον χρόνο εφάπαξ, δηλαδή 6.000 ευρώ κάθε φορά!

Με την πρώτη πληρωμή, ασφαλώς, πριν μπει ο ενοικιαστής στο διαμέρισμα. Με δεδομένο ότι το 75% του πληθυσμού έχει λιγότερα από 1.000 ευρώ στην τράπεζα, ο εν λόγω ιδιοκτήτης περιορίζει σημαντικά τους πιθανούς ενδιαφερομένους για το ακίνητό του. Πρόκειται ξεκάθαρα για μια προσπάθεια εξασφάλισης της εισπραξιμότητας του ενοικίου, δείγμα ότι ο συγκεκριμένος έχει μάλλον απολέσει εισοδήματα από προηγούμενους ενοικιαστές.

Μια ακόμη περίπτωση λογικής τιμής ενοικίου, αλλά παράλογης απαίτησης του ιδιοκτήτη, παρατηρείται σε αγγελία διαμερίσματος 40 τ.μ., κατασκευής του 1989 στον Αλιμο, κοντά μάλιστα στην παραλία. Πρόκειται για διαμέρισμα πρώτου ορόφου, που εκμισθώνεται αντί 430 ευρώ. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης δηλώνει την προτίμησή του σε «σοβαρούς συνταξιούχους Δημοσίου».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + two =