αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕννέα tips για να γίνεις εκατομμυριούχος του real estate

Εννέα tips για να γίνεις εκατομμυριούχος του real estate

«Αν σκέφτεστε να ασχοληθείτε με τα ακίνητα, ίσως αναρωτιέστε πώς μπορείτε να γίνετε εκατομμυριούχος μέσω της επένδυσης σε ακίνητα. Το σπουδαίο με τα ακίνητα είναι ότι σχεδόν ο καθένας μπορεί να το χρησιμοποιήσει ως επενδυτικό εργαλείο. Και αν είστε αρκετά επίμονοι, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να γίνετε πλούσιοι χωρίς να χρειάζεται να περιμένετε πολύ για να έχετε αποτελέσματα» έτσι ξεκινά το άρθρο του ο Trevor Shakiba. Ο ίδιος είναι συνιδρυτής του Shakiba Group. Πρόκειται για μια εταιρεία διαχείρισης περιουσίας και οικονομικού σχεδιασμού. Την οποία ο Trevor ξεκίνησε από το μηδέν, πριν από περίπου 15 χρόνια, μαζί με την γυναίκα του.

Αφού κατέγραψαν εκθετική οργανική ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία, πούλησαν την επιχείρησή τους τον Οκτώβριο του 2019 για να επικεντρωθούν στην οικογένεια τους, τις ευκαιρίες ακίνητης περιουσίας και το νεοσύστατο ίδρυμά τους.

Τώρα ο Trevor παραθέτει στο άρθρο του 9 συγκεκριμένα tips για να γίνεις εκατομμυριούχος επενδυτής του real estate, όπως υποστηρίζει.

1# Μάθετε για το Real Estate Investing. «Προτού μπορέσετε να ασχοληθείτε με τις επενδύσεις σε ακίνητα, πρέπει να μάθετε όσο περισσότερα μπορείτε για τους τύπους επενδύσεων και τις στρατηγικές σε ακίνητα. Μάθετε τι περιλαμβάνει η διαχείριση ακινήτων, πώς λειτουργούν οι φόροι και τι πρέπει να κάνετε για να αποκτήσετε πρόσβαση στη χρηματοδότηση», σημειώνει μεταξύ άλλων. Υπάρχουν πολλά βιβλία και πόροι που μπορείτε να δείτε που θα σας βοηθήσουν να μάθετε και για τις επενδύσεις σε ακίνητα. Είναι επίσης καλή ιδέα να λαμβάνετε συμβουλές από άλλα άτομα που κατάφεραν να το κάνουν με επιτυχία. Και αν βρείτε κάποιον να σας καθοδηγήσει, θα ήταν ακόμα καλύτερα.

2# Θέστε ξεκάθαρους στόχους και να έχετε ένα σχέδιο. Μόλις μάθετε για τις διαφορετικές στρατηγικές στις επενδύσεις σε ακίνητα, πρέπει να θέσετε τους στόχους σας και να καταλήξετε σε ένα σχέδιο. Μόλις τα ορίσετε, πρέπει να κάνετε ένα βήμα προς τα εμπρός λέγοντας ότι θέλετε να αγοράσετε ακίνητα. Φροντίστε να σημειώσετε τα ακόλουθα:

Τι θέλεις.
Γιατί το θέλεις.
Πώς θα μοιάζει η ζωή σου μόλις την αποκτήσεις.
Ως ποια ημερομηνία θέλεις να φτάσεις τους στόχους σου
Πώς θα το κάνεις.

Οι στόχοι σας πρέπει επίσης να αναλυθούν σε διαφορετικά ορόσημα. Βάλτε μικρότερους στόχους που θέλετε να επιτύχετε βραχυπρόθεσμα, ώστε να πλησιάσετε πιο κοντά στην επίτευξη των μεγάλων στόχων σας μακροπρόθεσμα, και πάρτε μια απόφαση για το τι πρέπει να κάνετε κάθε μέρα, καθώς προχωράτε. Όπως και σε κάθε άλλη επιχείρηση, πρέπει να έχετε ένα σχέδιο πριν ξεκινήσετε να επενδύετε σε ακίνητα. Αλλά αυτό που λειτουργεί για εσάς θα εξαρτηθεί από την τρέχουσα κατάστασή σας. Εάν ξεκινάτε π.χ. με λίγα χρήματα, η προσέγγισή σας θα είναι διαφορετική από ό,τι εάν έχετε ήδη αρκετό κεφάλαιο για να αγοράσετε μια πολυκατοικία.

3# Μην περιμένεις άλλο, ξεκίνα. Οι περισσότεροι επενδυτές ακινήτων αποτυγχάνουν πριν ξεκινήσουν, γιατί δεν κάνουν ποτέ αυτό το πρώτο βήμα. Αφού έχετε ένα σχέδιο, πρέπει να δεσμευτείτε να αναλάβετε δράση αναζητώντας ακίνητα. Είναι εύκολο να κολλήσετε στο στάδιο του προγραμματισμού και να κολλήσετε σε όλες τις λεπτομέρειες- και αυτό σίγουρα δεν θα σας φέρει πιο κοντά στην επίτευξη της πρώτης σας συμφωνίας. Πρέπει να αναρωτηθείτε τι θα κάνετε σήμερα που θα σας φέρει πιο κοντά στο να γίνετε εκατομμυριούχος στην ακίνητη περιουσία.

4# Κάντε προσφορές με όρους που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Σκεφτείτε τι είδους συμφωνία μπορείτε να κάνετε σήμερα με τα χρήματα που έχετε τώρα. Ό,τι κι αν είναι, πρέπει να αρχίσετε να κάνετε συμφωνίες που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Αλλά να θυμάστε ότι όλα είναι θέμα επιμονής. Εάν κάνετε αρκετές προσφορές, κάποιος θα δεχτεί τελικά. Εάν ξεκινάτε με λίγα χρήματα, ίσως μπορείτε να βρείτε έναν δανειστή που να είναι αρκετά ευέλικτος ώστε να σας δανείσει τα χρήματα ώστε να μπορέσετε να ολοκληρώσετε μια συμφωνία.

5# Δημιουργία ταμειακών ροών. Τα ακίνητά σας θα πρέπει να δημιουργούν θετικές ταμειακές ροές- να έχετε καλύψει τα έξοδα και το πιθανό χρέος σας. Έτσι θα καλύπτεις τα όποια χρέη, θα αυξάνεις την περιουσία σου και θα έχεις ένα καλό εισόδημα τον μήνα. Καθώς το χαρτοφυλάκιό σας μεγαλώνει, τόσο θα μεγαλώνει και το εισόδημά σας. Και κάθε μήνα, θα πλησιάζετε στο να γίνετε εκατομμυριούχος ακινήτων.

6# Ανέπτυξε το Portfolio σου. Εάν θέλετε να γίνετε εκατομμυριούχος μέσα από επενδύσεις σε ακίνητα, θα χρειαστεί να αγοράσετε περισσότερα ακίνητα. Και πρέπει να έχουν πολλαπλές μονάδες. Σύμφωνα με τον Grant Cardone (ο οποίος είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cardone Capital), «Όλα τα ακίνητα δεν αποδίδουν εξίσου. Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να γίνει εκατομμυριούχος απλά με μονοκατοικίες θα απογοητευτεί πολύ». Τα οικιστικά ακίνητα είναι ο ευκολότερος και πιο προσιτός τρόπος για να ξεκινήσετε. Αλλά αν θέλετε να γίνετε εκατομμυριούχος, θα χρειαστούν περισσότερες ταμειακές ροές από αυτές που μπορούν να δημιουργηθούν από ακίνητα που θα ενοικιάζεις. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να αναπτυχθείτε πέρα ​​από αυτό το πρώτο ακίνητο ενοικίασης.

7# Δούλεψε με μεγαλύτερα ακίνητα. Οι πλουσιότεροι επενδυτές ακινήτων προτιμούν να αγοράζουν εμπορικά ακίνητα, γιατί θα παράγουν το μεγαλύτερο εισόδημα. Μια αύξηση 5% στην αξία σε ένα ακίνητο αξίας 1 εκατομμυρίου $ θα αποφέρει πολύ περισσότερα χρήματα από μια αύξηση 5% στην αξία μιας απλής κατοικίας. Μπορείτε επίσης να αναχρηματοδοτήσετε τα ακίνητά σας αφού δημιουργήσετε ίδια κεφάλαια και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ταμειακές ροές για να δώσετε προκαταβολή για την αγορά άλλου ακινήτου. Εάν το κάνετε με τον σωστό τρόπο, είναι μια στρατηγική που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επανειλημμένα καθώς μεγαλώνει το χαρτοφυλάκιό σας.

8# Συνέχισε να αναπτύσσεσαι. «Μόλις αγοράσετε ένα ακίνητο, οι ταμειακές ροές και τα ίδια κεφάλαια που θα κερδίσετε από αυτό θα διευκολύνουν την αγορά ενός άλλου. Και η αγορά του δεύτερου θα διευκολύνει την αγορά ενός τρίτου. Αυτό το μοτίβο μπορεί να συνεχιστεί καθώς αγοράζετε περισσότερα ακίνητα. Όσο μεγαλύτερο είναι το χαρτοφυλάκιό σας, τόσο μεγαλύτερη προστασία θα έχετε από τις απώλειες που θα αντιμετωπίσετε από ορισμένες συμφωνίες», λέει ο Trevor.

9# Αυτό που ήδη γνωρίζεις καλά. Καθώς αναζητάτε μια επενδυτική στρατηγική που λειτουργεί για εσάς, να είστε προσεκτικοί όταν πηγαίνετε σε διαφορετικές αγορές και συμφωνίες. Πάρα πολλοί επενδυτές έχασαν πολλά χρήματα αναλαμβάνοντας μεγάλο ρίσκο σε μια συμφωνία που ήταν σε «άγνωστο πεδίο». Μέρος της ανάπτυξης είναι να βγείτε έξω από τη ζώνη άνεσής σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνετε… στα τυφλά. Μόλις καταλάβετε πώς μπορείτε να γίνετε εκατομμυριούχος από επενδύσεις σε ακίνητα, η επιτυχία σας θα προέλθει από τη γνώση που έχετε αποκτήσει στη διαδικασία. Και μαθαίνοντας όσα περισσότερα μπορείτε προτού προχωρήσετε σε ένα νέο είδος επένδυσης, έτσι θα ελαχιστοποιήσετε το ρίσκο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − eighteen =