αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕννέα συγκεκριμένα tips για να γίνεις καλύτερος στις συζητήσεις

Εννέα συγκεκριμένα tips για να γίνεις καλύτερος στις συζητήσεις

Κάθε φορά που έχεις να πας σε ένα event σκέφτεσαι πώς πρέπει να συμπεριφερθείς ώστε να αφήσεις καλές εντυπώσεις, ειδικά όταν είναι να συναντήσεις για πρώτη φορά, ανθρώπους που δεν γνωρίζεις.

Παρόλο που οι ειδικοί συνιστούν να αποφεύγεις τις κουβεντούλες, συνήθως όσοι διοργανώνουν εκδηλώσεις κάθε άλλο παρά τις αποθαρρύνουν γι’ αυτό φρόντισε τουλάχιστον να γίνεις όσο καλύτερος μπορείς σε αυτό.

Το Βusiness Ιnsider έκανε μια μίνι έρευνα στο Quora, στο Reddit και σε άλλες πηγές και μας παρουσιάζει μερικές από τις καλύτερες συμβουλές για να βελτιωθούμε στο παιχνίδι των συζητήσεων.

Δείξε ενδιαφέρον στον συνομιλητή σου

Αρκετοί χρήστες του Quora αναφέρουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσεις έναν ρόλο σε μια συζήτηση είναι να δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι γι’ αυτό που έχει να πει ο συνομιλητής σου. Αν δείξεις το αντίθετο, τότε πολύ γρήγορα δεν θα έχετε τίποτε άλλο να συζητήσετε. Χρήσιμο επίσης είναι το να αφήσεις τον άλλο να μιλήσει περισσότερο. Είναι κάτι που λατρεύουν οι πιο πολλοί άνθρωποι ενώ έτσι θα μάθεις αρκετά πράγματα γι’ αυτόν που έχεις απέναντι σου.

Κάνε ερωτήσεις που προσφέρονται για κουβέντα

Την επόμενη φορά που θα βρεθείς σε ένα τραπέζι αντί να κάνεις ερωτήσεις που προσφέρονται για μονολεκτικές απαντήσεις, κάνε μια που θα δώσει στον συνομιλητή σου τη δυνατότητα να μοιραστεί μαζί σου περισσότερες λεπτομέρειες για τον εαυτό του.

Για παράδειγμα αντί να ρωτήσεις κάποιον αν βρίσκεται σε μια εκδήλωση με την οικογένειά του είναι προτιμότερο να τον ρωτήσεις πώς γνωρίστηκε με τον οικοδεσπότη.

Άσε τον συνομιλητή σου να σου μάθει κάποια πράγματα

Αν το αντικείμενο της συζήτησης δεν σου είναι και τόσο οικείο είναι προτιμότερο να είσαι ειλικρινής με αυτόν που συνομιλείς και να του το πεις. Εννιά στις δέκα τέτοιες περιπτώσεις θα βρει κάτι να σου πει που δεν γνωρίζεις. Αυτή η συμβουλή εντάσσεται γενικότερα στο να αφήνεις τον άλλο να μιλάει περισσότερο και γιατί όχι να του ζητήσεις να σου εξηγήσει τι εννοεί καμιά φορά.

Να ενημερώνεσαι για τα τρέχοντα νέα

Ένας άλλος τρόπος που θα σου δώσει εναύσματα για να συμμετέχεις σε συζητήσεις είναι να παραμένεις ενημερωμένος για το τι συμβαίνει γύρω σου. Ακόμη και αν πρόκειται για ένα τομέα που δεν σε ενδιαφέρει και πολύ θα σε βοηθήσει και ενίοτε μπορεί να σε βγάλει και από την αμηχανία, λέγοντας κάτι του στυλ «μήπως άκουσες για το…;».

Να είσαι ειλικρινής

Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να πεις σε κάποιον πως βαριέσαι τους σύντομους διαλόγους και να του προτείνεις να συζητήσετε κάτι πιο μεγάλο. Μπορείς, ας πούμε, να ρωτήσεις τον συνομιλητή σου τι τον τρομάζει σήμερα ή αν είναι χαρούμενος με τον τρόπο ζωής του.

Να αντιγράφεις όσους «το έχουν» με τις συζητήσεις

Το να παρακολουθείς όσους είναι άνετοι με τις συζητήσεις και να προσπαθείς να τους μιμηθείς, μέχρι ένα βαθμό βέβαια, είναι ακόμη μια συμβουλή που θα σε βοηθήσει να σταθείς σε ένα νέο κοινωνικό περιβάλλον. «Άκου τους κωμικούς, τους παρουσιαστές τηλεοπτικών εκπομπών αλλά και τους ανθρώπους γύρω σου και δώσε σημασία στο πώς απαντούν οι άλλοι. Ακόμη και στο πότε καταφεύγουν στη σιωπή.

Τόνωσε την αυτοεκτίμηση του συνομιλητή σου

Μια άλλη συμβουλή είναι να κάνεις κομπλιμέντα σε αυτόν που μιλάς τόσο όσο να τον κάνεις να νιώσει όμορφα με τον εαυτό του.

Ρώτα τον άλλο/άλλη με τι ασχολείται αυτόν τον καιρό

Σύμφωνα με τον συγγραφέα αρκετών best sellers Gretchen Rubin το να ρωτάς ανθρώπους που μόλις γνώρισες τι κάνουν αυτές τις μέρες είναι χρήσιμο καθώς τους βοηθά να εστιάσουν στο θέμα για το οποίο θέλουν να μιλήσουν, είτε είναι η δουλειά είτε η οικογένεια, οι φίλοι κ.λπ.

Και οι άλλοι νιώθουν περίεργα

Όταν βρίσκεσαι σε μια εκδήλωση με αρκετούς ανθρώπους που δεν έχεις ξαναδεί στη ζωή σου έχε υπόψη ότι όπως και εσύ πολλοί άλλοι ίσως νιώθουν κάπως περίεργα και αμήχανα. Ακόμη και αυτοί που δείχνουν ότι έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση ίσως βασανίζονται από τις ίδιες ανασφάλειες που διακατέχουν και σένα.

Πηγή: Askmen.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − fourteen =