αρχικηVIRALΕνας 23χρονος στον Βόλο κατάφερε να «αρπάξει» τους κωδικούς πιστωτικών καρτών άλλου ατόμου- Μετά ξόδεψε 10.250 ευρώ για να αγοράσει iPhone και άλλα

Ενας 23χρονος στον Βόλο κατάφερε να «αρπάξει» τους κωδικούς πιστωτικών καρτών άλλου ατόμου- Μετά ξόδεψε 10.250 ευρώ για να αγοράσει iPhone και άλλα

Τους κωδικούς πιστωτικών καρτών ενός δικηγόρου από τον Βόλο υπέκλεψε ένας 23χρονος από τη Θεσσαλονίκη, που προχώρησε μετά σε αγορές αξίας 10.250 ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο 23χρονος προσπάθησε αρχικά να σηκώσει χρήματα, ωστόσο δεν τα κατάφερε οπότε προχώρησε σε αγορές μεταξύ των οποίων και ένα τηλέφωνο iPhone.

To Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον καταδίκασε σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή και με όρο να αποζημιώσει μερικώς το θύμα.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, διαπιστώθηκε ότι απέκτησε πρόσβαση στις πιστωτικές κάρτες του δικηγόρου, προσπάθησε να σηκώσει χρήματα, αλλά απέτυχε και έτσι άρχισε τις ηλεκτρονικές αγορές.

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος είχε καταφέρει να «κλωνοποιήσει» το κινητό τηλέφωνο του δικηγόρου, με αποτέλεσμα να δέχεται με sms τους extra κωδικούς για την έγκριση των συναλλαγών και την ολοκλήρωση των αγορών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο δικηγόρος είχε δει το κινητό του τηλέφωνο να «νεκρώνει» για αρκετές ώρες το επίμαχο διάστημα, τον Αύγουστο του 2020.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 − 2 =