αρχικηVIRALΕλληνικό τουριστικό γραφείο εξαπάτησε μαθητές και… ξέμειναν στο Στρασβούργο

Ελληνικό τουριστικό γραφείο εξαπάτησε μαθητές και… ξέμειναν στο Στρασβούργο

Μια απρόσμενη έκπληξη περίμενε 32 μαθητές, οι οποίοι είχαν πάει για εκδρομή στο Στρασβούργο, αλλά έπεσαν θύμα εξαπάτησης από το πρακτορείο που είχε αναλάβει το ταξίδι, με αποτέλεσμα να… μην μπορούν να επιστρέψουν πίσω.

Πρόκειται για 32 μαθητές και τους τρεις συνοδούς καθηγητές της Γ΄ Τάξης του 59ου Λυκείου Αθηνών, οι οποίοι είχαν πάει για εκπαιδευτική εκδρομή στο Στρασβούργο μέσω Φρανκφούρτης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Διεύθυνσης του Σχολείου, τα μέλη της αποστολής «εξαπατήθηκαν από το τουριστικό γραφείο travelcon, με αποτέλεσμα αντί να επιστρέψουν το Σάββατο το απόγευμα να παραμείνουν έως και σήμερα στο ξενοδοχείο, χωρίς ενημέρωση από το Πρακτορείο για τη δυνατότητα επιστροφής τους και χωρίς να εξασφαλίζεται η πληρωμή του ξενοδοχείου».

«Είμαστε στο λόμπι, το πρακτορείο μας άλλαξε 3 φορές το πρόγραμμα», δήλωσε στον ΑΝΤ1 μαθητής της Γ’ Λυκείου. «Κατεβαίνουμε και μαθαίνουμε ότι οι καθηγητές είχαν να μιλήσουν 3 μέρες με το πρακτορείο…το ξενοδοχείο απλήρωτο» τόνισε μια άλλη μαθήτρια.

Οι γονείς και οι καθηγητές ενημέρωσαν το προξενείο της Ελλάδας στο Στρασβούργο, το οποίο με τη σειρά του ήρθε σε επαφή με το υπουργείο Παιδείας. Προκειμένου να λήξει η ταλαιπωρία των παιδιών και των εκπαιδευτικών, το υπουργείο Παιδείας ανέλαβε να πληρώσει τα έξοδα για το ξενοδοχείο καθώς και για τα αεροπορικά εισιτήρια και έτσι αύριο θα επιστρέψουν όλοι στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου

Με μέριμνα και δαπάνες του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα επιστρέψουν αεροπορικώς αύριο στην Αθήνα οι 32 μαθητές και οι 3 συνοδοί καθηγητές της Γ΄ Τάξης του 59ου Λυκείου Αθηνών.

Η αποστολή είχε μεταβεί για εκπαιδευτική εκδρομή στο Στρασβούργο μέσω Φρανκφούρτης αλλά σύμφωνα με την ενημέρωση της Διεύθυνσης του Σχολείου εξαπατήθηκαν από το τουριστικό γραφείο Travel con με αποτέλεσμα αντί να επιστρέψουν το Σάββατο το απόγευμα να παραμείνουν έως και σήμερα στο ξενοδοχείο, χωρίς ενημέρωση από το Πρακτορείο για την δυνατότητα επιστροφής τους και χωρίς να εξασφαλίζεται η πληρωμή του ξενοδοχείου. Το Υπουργείο ανέλαβε να πληρώσει τη διαμονή και την επιστροφή τους ώστε να βγουν (μαθητές και συνοδοί καθηγητές) από το αδιέξοδο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + 14 =