αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕλληνικής καταγωγής ο άνθρωπος που ανέλαβε νέος CEO στην «φλεγόμενη» Silicon Valley Bank

Ελληνικής καταγωγής ο άνθρωπος που ανέλαβε νέος CEO στην «φλεγόμενη» Silicon Valley Bank

Ο Ελληνικής καταγωγής Τιμ Μαγιόπουλος διοριστηκε CEO της πτωχευθείσας Silicon Valley Bank, από την διαχειριστική αρχή Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC). Γεννημένος στις 7 Μαρτίου 1959, ο 64χρονος Τίμοθι Μαγιόπουλος είναι Ελληνο-αμερικανός επιχειρηματίας και δικηγόρος.

Μετά τη νομική σχολή, ο Μαγιόπουλος εργάστηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης (1984-1986), στο δικηγορικό γραφείο Ντέιβις Πολκ & Γουόρντελ.

Ο Μαγιόπουλος υπηρέτησε ως διευθύνων σύμβουλος και ανώτερος αναπληρωτής γενικός σύμβουλος στην Americas of Credit Suisse First Boston (2000-2001) και ως διευθύνων σύμβουλος και γενικός σύμβουλος για της Deutsche Bank AG (2002-2004). Έγινε εκτελεστικός αντιπρόεδρος και γενικός σύμβουλος της Bank of America το 2004.

Ο Μαγιόπουλος εντάχθηκε στη Fannie Mae το 2009 ως εκτελεστικός αντιπρόεδρος. Το 2011, ονομάστηκε ένας από τους 500 δικηγόρους με τη μεγαλύτερη επιρροή στις Ηνωμένες Πολιτείες.Το 2012 έγινε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fannie Mae. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Fannie Mae, η εταιρεία ήταν κερδοφόρα σε ετήσια βάση και έδινε περισσότερα από 167 δισεκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα.

Μόλις ανέλαβε τη νέα θέση ο Τιμ Μαγιόπουλος έστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προκειμένου να καθησυχάσει τους πελάτες της τράπεζας για να τους πει ότι η δουλειά συνεχίζεται κανονικά παρά τις «εξαιρετικά δύσκολες» τελευταίες ημέρες.

«Η Silicon Valley Bank, N.A. είναι ανοιχτή και διεξάγει τις δραστηριότητές της ως συνήθως» έγραψε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε εδώ για να σας εξυπηρετήσουμε. Αναγνωρίζω ότι οι τελευταίες ημέρες ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για τους πελάτες μας και τους υπαλλήλους μας και είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη της εκπληκτικής κοινότητας που υπηρετούμε», συμπλήρωσε ο νέος CEO και πρόσθεσε: «Από σήμερα αναλαμβάνω καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στην εταιρεία».

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι αναλαμβάνει το ρόλο με «ταπεινότητα», «εμπειρία» και «εκτίμηση για την οικονομία της καινοτομίας».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − 5 =