αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕλλείψεις προϊόντων «βλέπει» η ΙΚΕΑ

Ελλείψεις προϊόντων «βλέπει» η ΙΚΕΑ

Κάθε άλλο παρά αισιόδοξος εμφανίστηκε ο κολοσσός επίπλων της ΙΚΕΑ ως προς τις προοπτικές του λιανεμπορίου, επισημαίνοντας ότι οι ελλείψεις ειδών εξαιτίας των προβλημάτων στο παγκόσμιο σύστημα τροφοδοσίας θα συνεχίσουν και έως τα μέσα του 2022. «Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερό μας πρόβλημα είναι το να μπορέσουμε να εισαγάγουμε προϊόντα από την Κίνα» δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg o επικεφαλής του σουηδικού ομίλου Γιον Αμπραχάμσον Ρινγκ.

Οι ελλείψεις εμπορευματοκιβωτίων και η συμφόρηση στα λιμάνια έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον εφοδιασμό των εταιρειών λιανικής σε όλο τον κόσμο. Η ΙΚΕΑ έχει δώσει, εξ αυτού του λόγου, προτεραιότητα στα πιο δημοφιλή της προϊόντα, όπως προσέθεσε ο κ. Αμπραχάμσον Ρινγκ. «Δεν νομίζω ότι θα έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα εντός του τρέχοντος οικονομικού έτους που λήγει τον Αύγουστο» υπογράμμισε. «Είναι πολύ σοβαρό θέμα για όλη την εφοδιαστική υποδομή» Παρά ταύτα, η ΙΚΕΑ το οικονομικό έτος Σεπτεμβρίου 2020 – Αυγούστου 2021 εμφάνισε πωλήσεις-ρεκόρ της τάξεως των 41,9 δισ. ευρώ, ανακάμπτοντας από τη «βουτιά»που υπέστη λόγω πανδημίας. Οι πωλήσεις της δηλαδή σε ετήσια βάση ενισχύθηκαν κατά 5,8%.

Η άνοδος των τιμών στις μεταφορές και στις πρώτες ύλες, που σημειώθηκε τους έξι προηγούμενους μήνες, οδήγησε σε αύξηση του κόστους, την οποία η εταιρεία σχεδιάζει να απορροφήσει παρά να μετακυλίσει στους πελάτες της. «Θέλουμε να κάνουμε την IKEA ακόμα πιο οικονομική» επισήμανε, τέλος, ο κ. Αμπραχάμσον Ρινγκ, προσθέτοντας ότι για να αντεπεξέλθει στη συμφόρηση της εφοδιαστικής αλυσίδας η εταιρεία, μεταξύ άλλων, μισθώνει περισσότερα πλοία, αγοράζει εμπορευματοκιβώτια και επιλέγει νέα δρομολόγια μεταξύ των αποθηκών της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 4 =