αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕλλάδα- Αυστραλία μέσα σε μόλις 4 ώρες. Τι υπόσχεται μία startup

Ελλάδα- Αυστραλία μέσα σε μόλις 4 ώρες. Τι υπόσχεται μία startup

Τα ταξίδια του μέλλοντος είσαι είναι… πολυ πιο γρήγορα. Ακόμα κι αν θες να πας από την μία άκρη του κόσμου στην άλλη. Αυτό τουλάχιστον υπόσχεται η ελβετική εταιρεία Destinus, η οποία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ένα υπερηχητικό επιβατικό αεροσκάφος με υδρογόνο.

Δοκιμάζει πρωτότυπα υπεραεροσκαφών εδώ και αρκετά χρόνια και ανέφερε ότι έκανε επιτυχημένες δοκιμαστικές πτήσεις του δεύτερου πρωτοτύπου, Eiger, στα τέλη του περασμένου έτους.

Η startup Destinus ανακοίνωσε πρόσφατα τη συμμετοχή της σε ένα πρόγραμμα που εκτελείται από το ισπανικό Υπουργείο Επιστημών ως μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης για την ανάπτυξη υπερηχητικής πτήσης με υδρογόνο.

Όπως εξηγεί το Forbes,η Destinus θέλει να φέρει επανάσταση στις αεροπορικές μεταφορές με ένα υβριδικό υπερηχητικό αεροσκάφος που συνδυάζει κινητήρες υδρογόνου που ”αναπνέουν” αέρα για απογείωση, προσγείωση και πτήσεις σε υποηχητικές και υπερηχητικές ταχύτητες με έναν ξεχωριστό κρυογονικό (ramjet) κινητήρα πυραύλων που θα ωθεί το αεροσκάφος σε υπερηχητικές ταχύτητες.

Η εταιρεία στόχευε να κατασκευάσει ένα υπεργρήγορο φορτηγό-αεροσκάφος, ικανό να παραδίδει επείγοντα αεροπορικά φορτία οπουδήποτε στον πλανήτη σε 6 έως 12 ώρες αντί για τις τρέχουσες 24-72 ώρες, «και με συγκρίσιμο κόστος».

Θα μπορεί να φτάσει στην Αυστραλία από την Ευρώπη σε 90 λεπτά «με κλιματικά ουδέτερο τρόπο», σημειώνει το Forbes.

https://imageio.forbes.com/specials-images/imageserve/63fe6e608cf95bdbbfcbcbc2/Destinus-artist-concept/960x0.jpg?format=jpg&width=960

Οι πρώτες εμπορικές διηπειρωτικές πτήσεις του αεροπορικού φορτηγού της (με ωφέλιμο φορτίο ενός τόνου) «προγραμματίζονται για το 2025», αναφέρει το εταιρικός της blog, «με τελικό στάδιο 100 τόνων σε όλη την υδρόγειο έως το 2029. Χιλιάδες υπεραεροπλάνα και 1.000 εργαζόμενοι αναμένεται να είναι σε φουλ ρυθμούς μέχρι τότε».

Ερευνητές στο Royal Melbourne University of Technology (RMIT) ανέπτυξαν πρόσφατα τρισδιάστατους εκτυπωμένους καταλύτες και λένε ότι μπορούν να επιτρέψουν την υπερηχητική πτήση και να λειτουργήσουν ως ψυκτικός παράγοντας για την καταπολέμηση της ακραίας θερμότητας που παράγεται όταν ένα αεροσκάφος πετά με έως και 5 φορές την ταχύτητά του. Δηλαδή περίπου 6.100 χιλιόμετρα την ώρα. Με αυτές τις ταχύτητες, οι μελλοντικές εμπορικές αεροπορικές εταιρείες θα μπορούν να πετούν μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης σε περίπου 90 λεπτά.

Η ελβετική Destinus ισχυρίζεται ότι χάρη στην τεχνολογία της, μια πτήση από τη Φρανκφούρτη στο Σίδνεϊ δεν θα διαρκεί περισσότερο από 4 ώρες και 15 λεπτά και από τη Φρανκφούρτη στη Σαγκάη – 2 ώρες 45 λεπτά, δηλαδή 8 ώρες ταχύτερη από τώρα. Το Ελλάδα- Αυστραλία θα είναι στις περίπου 4 ώρες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =