αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕκτίναξη κερδών 260% για την Epsilon Net

Εκτίναξη κερδών 260% για την Epsilon Net

Αύξηση σε ποσοστό 133%, στα 50,5 εκατ. ευρώ εμφάνισε το 2021, έναντι του 2020, ο κύκλος εργασιών του ομίλου Epsilon Net. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 12 εκατ. ευρώ (+260%), ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ενισχύθηκαν κατά 222%, σε 10,78 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (Ebitda) του 2021 ενισχύθηκαν κατά 188%, σε 15 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου αυξήθηκαν το 2021 κατά 76%, στα 41,45 εκατ. ευρώ, κάτι που αποδίδεται αφενός στην αύξηση των οργανικών μεγεθών και αφετέρου στις νέες θυγατρικές εταιρείες που προήλθαν μέσω νέων εξαγορών. Σε επίπεδο ομίλου το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων ανέρχεται σε 15,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα ανέρχονται σε 23,3 εκατ. ευρώ. Για πρώτη φορά στη χρήση 2021 εντάχθηκαν οι θυγατρικές εταιρείες System Loft, Technolife, Iqom, PCS και η νεοσύστατη θυγατρική Epsilon Singularlogic.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εισηγμένη στην ετήσια οικονομική έκθεσή της, ο ψηφιακός μετασχηματισμός που συντελείται σήμερα τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα ανάπτυξης της αγοράς του λογισμικού και των υπηρεσιών πληροφορικής.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η στροφή των επιχειρήσεων στο ψηφιακό νέφος (Cloud Computing) και στην αξιοποίηση των δεδομένων τους εκτιμάται ότι θα δώσουν ώθηση και στην ελληνική αγορά. Επίσης, σύμφωνα με την Epsilon Net, η πρόθεση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να εφαρμόσει προαιρετικά την ηλεκτρονική τιμολόγηση και υποχρεωτικά τη διαβίβαση των εσόδων, αγορών και εξόδων στο myDATA για όλες τις επιχειρήσεις εφαρμόζοντας στην πράξη τα online ηλεκτρονικά βιβλία, οδηγεί τις εξελίξεις του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων με ταχύτερο ρυθμό. Ωθηση στην κλάδο της Πληροφορικής και στην αγορά του επιχειρηματικού λογισμικού αναμένεται να παράσχει και η δυνατότητα χρήσης των εφαρμογών και μέσω κινητού (Mobile Applications), όπως και η ανάγκη λειτουργίας των επιχειρήσεων από απόσταση.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + 4 =