αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕκπληκτικό timelapse της NASA παρουσιάζει τις αλλαγές του ήλιου μέσα σε 10 χρόνια- Κάθε δευτερόλεπτο αντιστοιχεί σε μία ημέρα

Εκπληκτικό timelapse της NASA παρουσιάζει τις αλλαγές του ήλιου μέσα σε 10 χρόνια- Κάθε δευτερόλεπτο αντιστοιχεί σε μία ημέρα

Το 2010 η NASA εκτόξευσε το Solar Dynamics Observatory. Ένα διαστημικό σκάφος στο οποίο ανατέθηκε μια συγκεκριμένη αποστολή: Να μελετήσει τον ήλιο.

Μετά από μια 10ετία, η NASA χρησιμοποίησε μερικές από τις 425 εκατομμύρια φωτογραφίες που έχει συλλέξει το SDO και δημιούργησε ένα εκπληκτικό timelapse στο οποίο παρουσιάζονται οι αλλαγές του ήλιου μέσα στη δεκαετία 2010-2020.

Το βίντεο που θα δεις παρακάτω έχει διάρκεια 1 ώρας. Και όπως σημειώνεται κάτω αριστερά, κάθε δευτερόλεπτο στο βίντεο αντιστοιχεί σε μία ημέρα μέσα στον χρόνο. Όπως εύκολα μπορεί να παρατηρήσει κάποιος, η δραστηριότητα πάνω στον ήλιο είναι έντονη και συνεχής. Με τις φωτεινές λάμψεις να εναλλάσσονται. Κάποιες φορές είναι πιο έντονες, ενώ κάποιες άλλες δείχνουν να… ηρεμούν.

Πάτα το play.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάπως έτσι ακούγεται μια supernova, σύμφωνα με τη NASA (Ηχητικό)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =