αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕκεί όπου έχουν πάει πολλοί Έλληνες: Μέσα από αυτές τις 4 πλατφόρμες μπορείς να βρεις δουλειά στο Ντουμπάι

Εκεί όπου έχουν πάει πολλοί Έλληνες: Μέσα από αυτές τις 4 πλατφόρμες μπορείς να βρεις δουλειά στο Ντουμπάι

Πλέον πάνω από 8.000 Έλληνες ζουν και εργάζονται στο Ντουμπάι. Αρκετοί από αυτούς μάλιστα φαίνεται να έχουν βρει την καριέρα που ήθελαν, και αμείβονται με πολύ καλούς μισθούς.

Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση Έλληνα που ζει μόνιμα σε ένα εκπληκτικό διαμέρισμα τριακοσίων τ.μ. σε έναν από τους δεκάδες μοντέρνους ουρανοξύστες της πόλης, μαζί με την γυναίκα του και τα παιδιά τους. Με σπουδές στα οικονομικά, δουλεύει σε μεγάλο επενδυτικό όμιλο και αμείβεται με 20.000 ευρώ τον μήνα, πλήρη ασφαλιστική κάλυψη για όλη την οικογένεια, αυτοκίνητο με οδηγό και εισιτήρια bonus για να έρχεται στην Ελλάδα όποτε την νοσταλγεί. Δεν έχει κανένα λόγο να φύγει, όπως και οι χιλιάδες άλλοι Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο Εμιράτο της υπερβολής την τελευταία δεκαετία, έχοντας αφήσει πίσω την «πληγωμένη» από την κρίση χώρα τους.

Περίπου 500 άτομα από την Ελλάδα δουλεύουν στην Emirates, μια από τις καλύτερες αεροπορικές εταιρίες του κόσμου, η οποία πληρώνει πολύ καλά, ειδικά τους πιλότους των αεροσκαφών της.


Ένας κυβερνήτης αμείβεται με 14.000 ευρώ τον μήνα ενώ ένας συγκυβερνήτης πέφτει στις 12.000 εκτός από τις extra παροχές που δίνει απλόχερα η συγκεκριμένη εταιρία. Αυτές αφορούν πλήρη ασφάλεια υγείας, κατοικία το κόστος της οποίας επιβαρύνει την εταιρία, αυτοκίνητο και φυσικά δωρεάν εισιτήρια για Ελλάδα, όταν μπορούν να πάρουν άδεια. Σαφώς χαμηλότερες είναι οι αμοιβές των Ελληνίδων αεροσυνοδών και φροντιστών που εργάζονται σε αεροπορικές εταιρίες του Κόλπου αφού κυμαίνονται από 3-4.000 ευρώ περίπου. Είναι όμως πολύ καλύτερες από τους εν Ελλάδι μισθούς των συναδέλφων τους οι οποίοι δεν απολαμβάνουν δωρεάν κατοικία και ιδιωτική ασφάλιση πληρωμένη από τον εργοδότη.

Ένας συμπατριώτης μας διευθυντής ξενοδοχείου στο Ντουμπάι πληρώνεται με 10.000 ευρώ τον μήνα, ένας γιατρός μπορεί να ξεπεράσει τις 11.000 ευρώ, ενώ ένας πλαστικός χειρούργος σε ιδιωτική κλινική μπορεί να φτάσει τις 20.000 ευρώ τον μήνα. Το επίπεδο ζωής είναι πολύ καλό για την Ελληνική παροικία στο Ντουμπάι. Μπορείς να βρεις τα πάντα, η βενζίνη είναι σχεδόν δωρεάν ενώ για να νοικιάσεις ένα καλό αυτοκίνητο-μια Mercedes A-Class-δεν δίνεις παραπάνω από είκοσι ευρώ την ημέρα.

Αλλά πως μπορεί κάποιος να αναζητήσει μια θέση εργασίας στο Ντουμπάι; Το It’s Possible παραθέτει 4 πλατφόρμες μέσα από τις οποίες μπορεί κάποιος να δει τις ανοιχτές θέσεις που υπάρχουν τώρα στη συγκεκριμένη τοποθεσία και να στείλει το βιογραφικό του. Όσοι λοιπόν θέλετε να ετοιμάσετε βαλίτσες… για Ντουμπάι, ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω websites. Και όπως θα διαπιστώσετε, υπάρχουν ανοιχτές θέσεις σε διάφορες ειδικότητες.

1# dubaijobs.net

2# dubaicareers.ae

3# edarabia.com

4# indeed.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 8 =