αρχικηVIRALΕκεί που όλοι θέλουν να βρεθούν: Το high tech θέρετρο στις Άλπεις

Εκεί που όλοι θέλουν να βρεθούν: Το high tech θέρετρο στις Άλπεις

Το αυστριακό χωριό του Σόλντεν όχι μόνο βρίσκεται μέσα σε μια όμορφη κοιλάδα στις Άλπεις, αλλά είναι επίσης ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη για σκι ή σνόουμπορντ στον κόσμο. Το θέρετρο διαθέτει τα πιο γρήγορα λιφτ, ικανά να μεταφέρουν πάνω στα βουνά, πάνω από 4.500 άτομα ανά ώρα.

Οι παροχές στο χειμερινό αυτό παλατάκι έχουν και συνέχεια: Διαθέτει ένα από τα πιο σικ εστιατόρια, το Ice Q, το οποίο οι λάτρεις του βρετανού πράκτορα σίγουρα το θυμούνται ως το φουτουριστικό νοσοκομείο στην τελευταία ταινία του Τζέιμς Μποντ, Spectre.

Εδώ η απόδραση από την πραγματικότητα αποκτά νέο νόημα. Ο όγκος χιονιού που πέφτει στην Ελλάδα δε συγκρίνεται ούτε στο ελάχιστο με αυτόν που απλώνεται στις επιβλητικές βουνοπλαγιές των Άλπεων. Εδώ ναι, ακόμα και ο Τζέιμς Μποντ θα έκανε σκι, θα ξετρύπωνε τους κακούς ή θα έπινε το μαρτίνι του σε ένα από τα καλά θερμαινόμενα σαλέ.

Όπως σημειώνει το Newsbeast.gr, το εστιατόριο βρίσκεται 3.048 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στο Gaislachkogl, ένα από τα ψηλότερα βουνά του Σόλντεν. Το φουτουριστικό κτίριο από γυαλί, που μοιάζει να βγήκε από τα όνειρα του Ίαν Φλέμινγκ, στέκεται πάνω σε κολώνες που επιτρέπουν στο κτίσμα να ταλαντεύεται ελαφρώς όταν το «χτυπά» ο άνεμος.

Οι σκιέρ και οι επισκέπτες κάνουν τη διαμονή τους ακόμα πιο άνετη, με τη χρήση αναρίθμητων εφαρμογών (apps) για καλύτερη εξερεύνηση του χώρου… Οπότε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ενημερωθείτε από το κοντινότερο ταξιδιωτικό γραφείο και να κλείσετε θέση στο κατάλευκο αυτό όνειρο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − sixteen =