αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕκείνος, εκείνη, και η εφαρμογή myAuth που ενημερώνει τους φοιτητές του ΑΠΘ για ό,τι αφορά τη σχολή τους

Εκείνος, εκείνη, και η εφαρμογή myAuth που ενημερώνει τους φοιτητές του ΑΠΘ για ό,τι αφορά τη σχολή τους

Είναι λίγο- πολύ γνωστό, ότι στα ελληνικά πανεπιστήμια η ενημέρωση που παρέχεται στους φοιτητές για καθημερινά πράγματα που αφορούν τη σχολή τους, είναι… τουλάχιστον χλιαρή. Αυτό το πρόβλημα θέλουν να λύσουν δύο νέοι, με high-tech τρόπο.

Ο λόγος για την Ελένη Οικονομάκη και τον Γιώργο Αυγενάκη, δύο νέους από την Κρήτη, οι οποίοι αφιέρωσαν ώρες εργασίας για να κατορθώσουν το… ακατόρθωτο. Συγκέντρωσαν μέσα σε μία εφαρμογή χιλιάδες δεδομένα, προκειμένου κάθε φοιτητής να μπορεί να ενημερώνεται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας επιθυμεί αν πέρασε το μάθημα στην εξεταστική, αν έχει αλλάξει η ώρα του μαθήματος, το καθημερινό πρόγραμμα, ακόμα και το… μενού της λέσχης.

Όπως διαβάζουμε στο rethemnosnews.gr, η εφαρμογή myAuth mobile app μέσα σε λίγα μόλις λεπτά από τη στιγμή που «ανέβηκε» είχε περισσότερες από 1.000 λήψεις! Οι δύο Κρητικοί φοιτητές του Αριστοτελείου συμμετείχαν στο team του κέντρου ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του ΑΠΘ και έβαλαν τις βάσεις διαμορφώνοντας το πεδίο για αντίστοιχες πρωτοβουλίες φοιτητών στο μέλλον. Η Ελένη και ο Γιώργος κέρδισαν με το σπαθί τους τα εγκωμιαστικά σχόλια της ακαδημαϊκής κοινότητας για την ιδέα – που ήρθε από το εξωτερικό – και εφαρμόστηκε σε ελληνικό πανεπιστήμιο. Είχαν θέληση για το κάτι παραπάνω σε μια δύσκολη εποχή για τα πανεπιστήμια στη χώρα και έδειξαν το δρόμο.

«Παρατηρήσαμε ότι οι φοιτητές έχαναν πολύ χρόνο καθημερινά ψάχνοντας για το πρόγραμμά τους, τις αίθουσες των μαθημάτων τους, τις ανακοινώσεις και το μενού της λέσχης. Η πληροφορία υπήρχε, αλλά συνήθως ήταν σε διαφορετικές ιστοσελίδες και δεν ήταν οργανωμένη και προσωποποιημένη», επισημαίνει ο Γιώργος Αυγενάκης στη «Νέα Κρήτη» και προσθέτει: «Έτσι δημιουργήσαμε μια εύχρηστη εφαρμογή που συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες που αφορούν τον κάθε χρηστή ξεχωριστά, ώστε εύκολα και γρήγορα από το κινητό του να βρίσκει ό,τι ψάχνει σχετικά με την καθημερινότητά του στο πανεπιστήμιο».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − thirteen =