αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕκδικάστηκε η αίτηση διάσωσης του Μαρινόπουλου

Εκδικάστηκε η αίτηση διάσωσης του Μαρινόπουλου

Ολοκληρώθηκε στο πολυμελές πρωτοδικείο η ακροαματική διαδικασία για την υπαγωγή της Μαρινόπουλος στο άρθρο 106β του πτωχευτικού κώδικα.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους που επικαλείται το Euro2day.gr, η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί περίπου τα Χριστούγεννα.

Υπέρ του σχεδίου εξυγίανσης τάχθηκαν με πρόσθετες παρεμβάσεις τους περισσότεροι από 30 πιστωτές μεταξύ των οποίων και το σύνολο των τραπεζών (σ.σ. το συνολικό ποσοστό όσων τάχθηκαν υπέρ υπερβαίνει το 70%), ενώ για μια ακόμα φορά «κατά» τάχθηκε το ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Σύμφωνα με τη νομική εκπρόσωπο του Δημοσίου αν το σχέδιο γίνει αποδεκτό θα πρέπει να υπάρξουν τροποποιητικές παρεμβάσεις στα σκέλη που αφορούν τις ευθύνες των εγγυητών (σ.σ. οικογένεια Μαρινόπουλου). Μεταξύ των ευθυνών αυτών περιλαμβάνονται οι ευθύνες για αδικοπραξία (ακάλυπτες επιταγές), ευθύνη για παρακρατηθέντες φόρους (ΦΠΑ) κ.ο.κ.

Το κλείσιμο του φακέλου θα γίνει την επόμενη Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, οπότε και μετρά η ημερομηνία για την έκδοση της απόφασης. Αίσθηση προκάλεσε σήμερα η προσφυγή και η συζήτηση της Αρβανιτίδης η οποία ζήτησε τη λύση της Μαρινόπουλος για τη μη δημοσίευση ισολογισμών επί τρία χρόνια. Η προσφυγή συζητήθηκε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 6 =